Avantajele şi dezavantajele unei baze sportive doar în circuitul naţional de tenis de câmp

0
Posted March 27, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

baza
de Lucian Popa

Încet dar sigur Primăria şi Consiliul Local Oradea prin Administraţia Imobiliară Oradea finalizează amenajarea a patru terenuri noi de tenis de câmp în cadrul Bazei Sportive „Precon” din Oradea. Din păcate atunci când s-a decis amenajarea terenurilor şi renovarea completă a bazei nu s-a ţinut cont de unele criterii sportive deoarece din comisia de validare nu a făcut parte nici un specialist sportiv. Pozitiv este faptul că se investeşte şi în sport, negativ că ar fi putut să fie o investiţie car să introducă Oradea în cadrul unui circuit internaţional, binenţeles şi în folosul municipiului Oradea
la prima vedere suma de 1 300 000 ron doar pentru amenajarea a doar patru terenuri noi, este o sumă extrem de mare. Dar sunt executate foarte multe lucrări adiacente care vor schimba mult în „faţa” Bazei Sportive „Precon” Oradea. vor apărea pe lângă cele patru terenuri noi, vestiare no şi un balon de aer cald nou nouţ care va deservi în perioada sezonului rece pentru două terenuri.
Avantajele sunt multiple, în special la nivel de copii şi juniori. În primul rând când ai opt terenuri de zgură amenajate în acelaşi loc dintre care două se doresc a fi centrale, se poate solicita Federaţiei Române de Tenis organizarea unor competiţii naţionale. Aici vorbim de Campionatele Naţionale individuale, pe echipe sau mixte, doar la nivelul juvenil. De asemenea pot avea loc cantonamente ale loturilor naţionale în vederea participării la diferitele competiţii internaţionale.
Dezavantajele sunt la rândul lor destul de importante. În primul rând dacă amplasarea terenurilor era mai bine gândită, se putea introduce Oradea pe „harta” sportului alb din zone de est a Europei. Aici vorbim de turnee internaţionale de fete sau băieţi din cadrul circuitelor ITF, ceea ce ar oferi avantaje agenţilor economici care ar putea profita de cazarea, masa sau chiar de cumpărăturile participanţilor. În condiţiile în care organizezi în bune condiţii turnee internaţionale interesul pentru municipiul Oradea ar creşte iar ofertele organizatorice ar putea apărea şi în ceea ce priveşte meciuri demonstrative cu vedete din lumea tenisului.
Deocamdată trebuie să apreciem efortul autorităţilor locale de a investi în sport şi ar fi bine ca aceste investiţii să continue şi în alte ramuri sportive, în special în atletism în condiţii în care Oradea nu ar la această oră o pistă de alergare extrem de necesară celor dornici de mişcare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)