Câteodată adulţii au de învăţat de la copii!!!

0
Posted March 25, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

faza joc

de Lucian Popa

În două zile am fost martor la trei turnee de fotbal, rezervate amatorilor. Două dintre ele au avut ca protagonişti principali, adulţii. Celălalt i-au avut în prim plan pe copii.
De fiecare dată când organizezi un turneu pentru adulţi mereu se găsesc nemulţumiţi sau mereu sunt vociferări. De ce arbitrează unu şi nu celălalt, de ce nu joacă ei primii şi ceilalţi după aceea, de ce nu se trage din nou la sorţi încă o dată, de ce l-au desemnat pe astă şi nu pe celălalt cel mai bun… Şi întrebările pot continua. Ei bine acest lucru nu se întâmplă la copii. Ei sunt un exemplu de fairplay. Chiar dacă arbitrul nu sesizează o ilegalitate sportivă copii imediat recunosc. La adulţi acest lucru este mai dificil.
„Sincer prefer să organizez întreceri de copii în care sunt implicaţi profesorii şi părinţi. E mult mai simplu afirma Marcel Cozma unul dintre comisarii care preferă să fie prezent la întrecerile juvenile, şi mai rar la cele pentru adulţi.
E bine că se organizează competiţii sportive individuale sau de echipă, pentru adulţi sau copii. Dar uneori exemplul copiilor trebuie luat şi de adulţi. Şi ei pot fi un exemplu în felul lor, sau chiar modele pentru semeni.
Orice diplomă, cupă sau dulciuri au o valoare foarte însemnată pentru copii. Iar amintirile sunt cele care rămân permanent.
Toţi cei care practică sportul fizic (şi nu doar din gură) trebuie încurajaţi. Dar şi ei trebuie să accepte şi totodată să respecte nişte reguli. Sigur că aici depinde de cultura sportivă a fiecăruia şi de respectul pentru semeni. Însă la final, indiferent de orgolii sau de ambiţii în general atât adulţii cât şi copii îşi dau mâne. Un gest frumos, un gest lăudat şi un gest mereu apreciat.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)