Debutul și finalul le-au aparținut poloiștilor noștri. România – Rusia 12-8 (4-0, 2-4, 3-4, 3-0)

0
Posted March 27, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

011

de Lucian Popa

România a reuşit miercuri seara la Oradea să obţină a doua victorie în cadrul etapei a V-a a Ligii Mondiale de polo, Grupa C. Tricolorii au câştigat meritat cu scorul de 12-8 (4-0, 2-4, 3-4, 3-0) după un meci în care au jucat bine la începutul şi la finalul acestuia.
Poloiştii noştri au deschis scorul după ce ruşii au irosit trei atacuri, Tiberiu Negrean finalizând un contraatac purtat în viteză (1-0). Acelaşi jucător clujean Tiberiu Negrean a marcat golul secund pentru naţională fiind găsit foarte exact de Ghiban, primul îndeplinind o simplă formalitate (2-0).
Oaspeţii forţează deschiderea scorului dar atacurile acestora sunt parate de Stoenescu. După şase minute de joc Andrei Buşilă măreşte diferenţa pentru echipa sa după ce l-a surprins pe portarul advers cu un şut „în forţă” (3-0). La a doua superioritate numerică Ramiro Georgescu marchează şi el pentru români care se desprind la patru goluri avans (4-0).
În debutul sfertului al doilea Ashaev a reuşit să marcheze primul gol pentru echipa lui după ce a şutat plasat de la mică distanţă de poartă (4-1). La faza imediat următoare, Nicuşor Diaconu consolidează avansul de patru goluri după ce a reuşit dubla din poziţia de extremă dreaptă iar Mihnea Chioveanu măreşte diferenţa pentru români la cinci goluri (6-1). Profitând de o apărare visătoare, Zinnatulin marchează din cinci metri golul secund pentru ruşi în timp ce Lazarev în superioritate numerică punctează şi el pentru oaspeţi (6-3).
Finalul sfertului al doilea le-a aparţinut vizitatorilor care prin Ryzhov a redus din diferenţă după primul timp de odihnă au acestora (6-4).
Imediat după pauză Nagaev pentru ruşi marchează şi el şi aceştia se apropie periculos la doar un sigur gol, dar Nicuşor Diaconu înscrie şi el la colţul lung (7-5). Din păcate pentru noi Teohari aruncă şi el în transversală iar Ashaev punctează foarte inteligent reuşind dubla (7-6). Şi aşa după cum decurgea partida Zinnatulin egalează la şapte, după ce oaspeţii sunt mult mai rapizi pe contraatac.
După ce Vlad Hagiu a cerut timp de odihnă, Andrei Buşilă a reuşit să marcheze în urma unei faze exersate la antrenament, dar Ryzhov profită şi marchează şi el (8-8).
În ultimul minut al sfertului al treilea Iosef îşi aduce din nou echipa în avantaj 9-8, după un efort foarte mare în faţa a doi jucători.
Primul gol al ultimului sfert este marcat de Tiberiu Negrean cel care îşi demonstrează îndemânare în faţa porţii adverse (10-8). În ciuda celor 34 de ani Nicuşor Diaconu rămâne un marcator constant de la distanţă el şutând în stilul caracteristic pentru scorul de 11-8. tricolorii să dezlănţuie şi Ramiro Georgescu din poziţie centrală voleibalează în plasă (12-8). Ruşii se grăbesc să recupereze diferenţa de pe tabela de marcaj, dar irosesc trei bune situaţii. Poloiştii noştri menţin posesia şi duc fiecare atac până la limita timpului de aruncare pentru a nu da posibilitatea adversarului să reintre în joc.
România: Stoenescu, Drăguşin – portari, Teohari, Goanţă, Gheorghe, Chioveanu 1 gol, Diaconu 3, Buşilă 2, Matei, Ghiban, Popoviciu, Iosep 1, Negrean 3, Georgescu 2. Antrenori: Vlad Hagiu şi Gelu Isac.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)