Prestaţii modeste în faţa adversarilor cu nume. România – Italia 9-13 (3-4, 1-3, 2-3, 3-3)

0
Posted March 30, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

polo

de Lucian Popa

În cadrul ultimei etape, a VI-a a Ligii Mondiale de polo pe apă masculin, Grupa C, echipa naţională a României a fost învinsă sâmbătă seara în noul bazin din Bucureşti de Italia. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost 13-9 (4-3, 3-1, 3-2, 3-3) în favoarea campionilor mondiali şi vice campionilor olimpici.
Scorul a fost deschis de oaspeţi prin Nora care a marcat după ce a surprins apărarea adversă avansată (0-1). Tot acelaşi jucător Nora a reuşit să debleze avantajul pentru italiani cu un şut sub transversală (0-2).
La faza imediat următoare, Alex Matei a reuşit să marcheze în urma unei acţiuni personale, şutul acestuia cu apa păcălindu-l pe portarul advers. În superioritate numerică, românii restabilesc egalitatea atunci când Tiberiu Negrean a marcat şi el (2-2).
Presciuti profită de o greşeală imensă a lui Stoenescu şi îşi aduce din nou echipa la un gol avans (2-3), doar pentru mai puţin de un minut, Chioveanu marcând şi el (3-3).
Cu doar şapte secunde înainte de finalul primului sfert Aicardi îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor printr-o execuţie frumoasă din faţa porţii nostre (3-4). Şi debutul sfertului al doilea a fost dominat de vizitatori care au marcat după un timp de odihnă prin acelaşi jucător extrem de activ Aicardi (3-5). “Squadra azzura” se desprinde pentru prima dată la trei goluri atunci când Giorgetti finalizează din lateral “în forţă” (3-6).
Chioveanu reuşeşte să reducă din handicap cu un şut de la mare distanţă (4-6), dar Stoenescu, parcă din “alt film” în ultimele secunde primeste un gol incredibil, aproape de la mijlocul terenului Figlioli fiind remarcatul excuţiei (4-7).
La prima acţiune ofensivă de după pauză, în superioritate numerică Andrei Buşilă punctează şi el decisiv (5-7). Tricolorii au probleme în zona centrală Aicardi înscriind şi el după ce s-a “descotorosit” cu uşurinţă de adversarul direct (5-8), în timp ce Figari înscrie cu multă precizie din lateral (5-9).
Orădeanul Nicuşor Diaconu reuşeşte să se facă remarcat şi el după o execuţie specifică, şut puternic prin surprindere (6-9). Din păcate pentru ai noştri italienii profită din plin de “breşele” din apărarea noastră, Valentino marcând din trei metri (6-10).
Ultima fază a sfertului al treilea aduce o ratare a unei lovituri de la cinci metri irosită de Nicuşor Diaconu. În debutul ultimul sfert Fondelli îl “execută” cu o boltă pe Drăguşin, neputincios (6-11). Dintr-o superioritate numerică a noastră, pe contraatac Presciutti scapă singur şi nu poate rata (6-12). Andrei Buşilă reduce din handicap, dar deja era prea târziu (7-12), şi Alex Matei marchează şi el dintr-o lovitură de la cinci metri (8-12). Cu un minut înainte de finalul întâlnirii Fondelli marchează în superioritate numerică (8-13). Timpul de odihnă este folosit de Vlad Hagiu în ultimele secunde de joc şi românii beneficiază de a treia lovitură de penalitate. Execută şi marchează Teohari (9-13).
România: Stoenescu, Drăguşin – portari, Teohari 1 gol, Goanţă, Gheorghe, Chioveanu 2, Diaconu 1, Buşilă 2, Matei 2, Ghiban, Popoviciu, Iosep, Negrean 1, Georgescu. Antrenori: Vlad Hagiu şi Gelu Isac.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)