Şase judoka orădene calificate la naţionalele de Under 21

0
Posted March 18, 2013 by Lucian Popa in Judo

paula canalas

de Lucian Popa

Sâmbătă, s-a desfăşurat la Deva, etapa de zonă a Campionatelor Naţionale de judo pentru categoria de vârstă Under 21. Sportivi din 14 judeţe şi-au disputat locurile disponibile pentru finala pe ţară, care va avea loc în perioada 12-14 aprilie, în aceeaşi localitate.

Întrecerea, a fost organizată de Federaţia Română de Judo în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Judo Hunedoara, pe mai multe categorii de greutate.

Delegaţia bihorenană a cuprins judoka de la CS Criul Oradea (antrenor Olimpia Ianc) şi LPS „Bihorul” – JC Liberty Oradea. Primele trei sportive atât la feminin cât şi la masculin la fiecare categorie de greutate, s-au calificat la finala Campionatelor Naţionale Under 21 care va avea loc în perioada 12-13 aprilie tot la Deva.

De la clubul antrenat de Olimpia Ianc, cel mai bun rezultat avea să-l obţină Paula Canalaş (foto), cea care a câştigat categoria 57 kilograme feminin. De asemenea colega ei David Daniela la categoria 70 kilograme a terminat întrecerea pe locul secund.

Halasz Naomi la categoria 57 kilograme şi Bianca Maghiar la categoria +78 kilograme aveau să încheie etapa zonală pe locul al treilea calificându-se în final şi ele în tentativa de a obţine medalii la naţionalele din acest an.

Benţe Denisa, cea care în cadrul categoriei 48 kilograme a devenit vicecampioană naţională câştigând toate partidele cu excepţia finalei, a fost calificată direct iar Oros Elvira deşi accidentată este calificată şi ea. În aceste condiţii CS Crişul va avea şase sportive la naţionale unde au ca obiectiv obţinerea a cel puţin trei medalii.

Din păcate pentru ea Barna Ruth, va rata cea mai mare parte a acestui an datorită faptului că luni 18 martie a fost operată la ligamentele încrucişate în Ungaria mai precis la Tatabanya.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)