Succesul aduce doar 3 puncte, promovarea este un vis încă departe

0
Posted March 25, 2013 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

bihoru

de Lucian Popa

FC Bihor a obţinut prima victorie în retur 2-1 cu Corona Braşov. Ceva absolut normal. Valoarea lotului şi faptul că evoluau pe propriul teren erau argumentele principale ale roş-albaştrilor. Dar aceste trei puncte câştigate duminică nu au nici o valoare dacă echipa nu va câştiga următorul meci, şi încă un meci, şi încă unul, şi tot aşa… Iniţial Pronosticul lui Şerban Morcan preşedintele clubului la conferinţa de presă de la reluarea pregătirilor, nu se mai poate adeveri. Acesta declara că FC Bihor poate obţine 36 de puncte în 12 meciuri. Dar egalul cu Mioveniul l-a scos din „pronostic”. Dar e bine că a încercat chiar dacă nici el la vremea respectivă nu credea asta.
Chiar dacă echipa nu joacă la un nivel foarte bun, încă despre promovare este prematur să vorbim. Gruparea din Iosif Vulcan ocupă abia locul al şaptelea în clasament cu 18 puncte din 14 jocuri disputate. Atenţie, FC Bihor nu a stat cele două etape fără să cucerească nici un punct. Deja au un dezavantaj.
„Cred că este târziu pentru FC Bihor să promoveze în acest sezon” afirma un preşedinte bihorean care a promovat în fotbalul românesc în toate eşaloanele.
Echipa a fost susţinută de public, terenul a fost îngustat cu minimum câte doi metri pe fiecare margine iar rezultatul a fost pozitiv. Sunt datele principal ale victoriei cu Corona Braşov, dealtfel o echipă care în nici un caz nu are faţă de primul eşalon. Concluziile le trag antrenorii care mai au mult de lucru.
În general nu a bine să trăieşti în trecut, important este viitorul. Pentru formaţia orădeană urmează două etape care practic decid dacă bihorenii pot sau nu pot să continue „cursa de promovare”. Sâmbătă gruparea din municipiul de pe Crişul Repede va juca la Slatina cu FC Olt, un adversar abordabil doar la victorie. Un rezultat de egalitate nu ar mulţumi nici una dintre tabere. De asemenea în etapa a XXII-a roş-albaştrii vor primi pe „Iuliu Bodola” vizita celor de la Damila Măciuca. În condiţiile în care vor reuşi şase puncte, puteam să facem calculele normale. Până atunci promovarea este doar un vis, dar care se poate transforma în realitate. Dar orice punct pierdut în unul dintre cele două meciuri aduce de la sine eliminarea echipei orădene din tentativa de promovare.
Timpul este aliatul lor şi depind numai de ei cum vor pregăti următoarele partide.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)