Succesul nostru ar aduce un plus de imagine polo-ului românesc

0
Posted March 19, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

polode Lucian Popa
Campioana României în ultimele şase ediţii de campionat la polo pe apă masculin, CSM Digi Oradea va juca miercuri seara începând cu ora 20,00 în Bazonul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea manşa retur din cadrul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. După ce au cedat în tur cu scorul de 5-]15 în faţa celor de la CN Barceloneta, orădenii mai au practic doar şanse teoretice de a se califica. Dar deşi în mod normal nu mai au cum să întoarcă rezultatul bihorenii îşi doresc să facă un meci bun şi un rezultat pe măsură, chiar o victorie dacă s-ar putea.
Pentru prima dată în istoria polo-ului românesc o echipă de club a reuşit să se califice între primele 16 echipe de club din Europa ceea ce nu este un lucru foarte uşor în cadrul Ligii Campionilor.
Poloiştii din municipiul de pe Crişul Repede au ocupat locul al patrulea, ultimul care asigură calificarea din Grupa D. În mor normal au ajuns în urma tragerii la sorţi să întâlnească echipa CN Barceloneta cea care a câştigat grupa A, după sistemul de împerechere „Berger”, locul unul din grupă cu locul patru din altă grupă.
Numai după investiţii serioase la nivelul jucătorilor, o echipă din România mai precis din Oradea a ajuns la un asemenea nivel.
Revenind la partida de miercuri, gruparea organizatoare speră să se bucure de susţinerea publicului local în tentativa de a obţine măcar victoria, care ar face u bună propagandă polo-ului românesc peste hotare.
Aşa cum era şi normal, organizatorii partidei dintre CSM Digi Oradea şi CN Barceloneta au luat o decizie inspirată şi anume au lăsat accesul general liber pentru ca localnicii să fie prezenţi la un spectacol de calitate. Va fi cu siguranţă ultima prezenţă a grupării roş-albastre în Liga Campionilor în sezonul 2012-2013.
Principalul obiectiv al formaţiei pregătite de Laszlo Toth pe plan intern este cum era şi normal câştigarea campionatului, şi realizarea eventului după ce în luna octombrie a anului trecut cu cucerit şi Cupa Românei.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)