AJH Bihor îşi continuă activitatea. Cupa României şi barajul pentru CE la handbal feminin în Oradea

0
Posted April 26, 2013 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

mercea

de Lucian Popa

În urmă cu puţin timp Pavel Mercea (foto) preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal (AJH) Bihor a făcut public calendarul stabilit pentru anul 2013.
În primul rând a fost organizat barajul pentru competiţia Euro regională de handbal feminin. Echipa CSU Oradea a cedat pe propriul teren la o diferenţă foarte mare în faţa celor de la Viitorul Cluj-Napoca, o formaţie care doreşte să se înscrie în Divizia A.
La băieţi în cadrul aceleaşi competiţii o selecţionată de la CS Crişul Sântandrei şi Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Beiuş vor juca cu o echipă din Baia Mare, câştigătoarea dublei manşă având şanse să promoveze în Divizia A.
Dar cel mai important este faptul că locuitorii municipiului Oradea şi cei din judeţul Bihor vor putea fi martorii a două evenimente extrem de atractive.
Primul va avea loc în perioada 20-23 mai când în Arena „Antonio Alexe” din Oradea se va desfăşura turneul final al Cupei României la handbal feminin. Şi-au anunţat încă de pe acum participarea primele opt echipa din Liga Naţională printre care Oltchim Râmnicu Vâlcea, U Jolidon Cluj-Napoca, CSM Baia Mare sau HCM Zalău.
„A fost dificil pentru AJH Bihor să organizeze un astfel de eveniment având în vedere că judeţul Bihor nu are echipă de fete în Liga Naţională. Eu aş fi mândru să avem şi în Divizia A. Sper să o pune pune la punct într-un an-doi” declara în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Pavel Mercea.
Un alt eveniment cu adevărat important va fi barajul de calificare la Campionatele Europene de handbal. În data de 1 iunie româncele cu Gheorghe Tadici pe bancă vor juca turul în Slovacia pentru ca pe data de 8 iunie la Oradea să aibă loc partida retur.
Deja interesul pentru acest meci este unul foarte mare iar spectatori din baia Mare, Zalău, Cluj-Napoca, Arad sau Timişoara i-au anunţat prezenţa la meci.
„Aş fi foarte fericit ca echipa naţională să obţină calificarea la Oradea în faţa unei săli pline. Ne vom ocupa din timp de organizare pentru că vom monta covorul nostru pentru un asemenea meci” declara Pavel Mercea.
Până atunci însă sfătuit de prietenul său de-a viaţă Aurel Tărău fost prefect al judeţului Bihor, Pavel Mercea va susţine activitatea juvenilă nu numai la handbal. Interesul în Bihor a crescut enorm în ultima perioadă pentru baschet şi fotbal, două ramuri sportive care adună mulţi adepţi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)