Arătaţi-vă valoarea sau „ciocul mic”. Joi ora 20,00 Gyor ETA – Oltchim Râmnicu Vâlcea

0
Posted April 10, 2013 by Lucian Popa in Handbal

meci

de Lucian Popa

Într-o perioadă în care criza economică loveşte „fulgerător” în toate domeniile de activitatea, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea încasează salarii uriaşe pentru ţara noastră. Este adevărat că ele fac şi performanţă, doar până la un anumit nivel. Deocamdată visul lor de a juca finala ligii Campionilor pare să se fi năruit sâmbătă la Bucureşti. Joi seara vom primi un răspuns.
Sala de jocuri sportive din Veszprem (Ungaria) va găzdui joi începând cu ora 18,00 partida retur din cadrul semifinalei Ligii Campionilor. Se vor întâlni Gyor ETA şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.
În tur la Bucureşti handbalistele maghiare avea să câştige cu scorul de 24-22 (14-10). A fost o partidă dominată de la un capăt la celălalt de vizitatoare care au câştigat meritat. De la gazde s-a remarcat doar Bulatovic care s-a ridicat la nivelul acestei faze avansate a competiţiei, celelalte jucătoare întrecându-se în greşeli impardonabile.
Şi joi în Ungaria lucrurile vor sta în mare parte la fel. Gazdele se vor limita la a apăra avantajul lut în tur şi doar o minune va face ca Gyor să nu ajungă în finală.
Un conflict artificial al fost cauzat de presa maghiară care scria că unii dintre cei mai mari sportivi ai ţării noastre gen Hagi, Năstase sau Lipă, au „călcat în picioare” tricoul lui Gorbicz, una dintre cele mai complete jucătoare de-a lungul istorie. Acesta este o mare minciună, iar conflictele etnice nu-şi au loc în sport. Deocamdată maghiarele au fost mai bune şi trebuie respectate pentru aceasta.
Revenind la partidă, trebuie apreciat faptul că româncele au ajuns într-o fază avansată a competiţiei, dar nu pot sau nu au valoarea necesară pentru a o câştige.
Jakob Vestergaard, antrenorul vâlcencelor va încerca să elimine greşelile din prima manşă, pentru ca în patru zile nu multe se pot schimba la o echipă la un asemenea nivel.
Întâlnirea de la Vestprem va fi transmisă în România de postul privat de televiziune Digi Sport.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)