Chinul promovării continuă. Roş-albaştri fără constanţă în rezultate pozitive

0
Posted April 8, 2013 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

florin

de Lucian Popa

Au trecut deja primele cinci etape ale returului ligii a II-a la fotbal. O concluzie se poate trage deja. FC Bihor a ieşit complet din lupta pentru promovare. Cu o singură victorie şi două rezultate de egalitate pe propriul teren nu se poate ajunge în Liga I, într-un retur în care aveai de recuperat 12 puncte. După partida de duminică 0-0 cu Damila Măciuca, roş-albaştri ar fi trebui să ia unele măsuri. Chiar dacă nu financiare, să se decidă asupra viitorului unor jucător în tricoul orădean.
„A plecat Mihalache, nemulţumit financiar” avea să răbufnească Marian pană la conferinţa de presă. Ok, dar cine e acest Mihalache. O fi fost ceva Messi şi nu a demonstrat-o. Foarte bine că a plecat, să fie sănătos. De ce nu a spus că a fost total neinsprat cu schimbările. Când ai om în plus şi vrei să câştigi trebuie să rişti. Marian Pană a schimbat în minutul 85, până atunci fiind fără reacţie. De ce nu a spus că echipa a jucat slab şi cu CS Mioveni, şi cu Corona Braşov şi cu Damila Măciuca. Pentru că astă e adevărul. De ce nu a spus că l-a scos din echipă pe Florin Pop, că nu-i mai dă nici o şansă lui Şulea, Ovidiu Popa sau Mădălin Popa.
Un coleg mai în vârstă (maghiar), îmi permit să-l citez spunea: „Când nu merge bordel, nu schimb curvele. Schimb pe madam”. Când echipa nu merge antrenorul e primul vinovat.
FC Bihor continuă experimentele gen Marian Pană şi se poate deja împăca cu gândul ratării a încă unui sezon, al câtelea nici nu mai contează.
Pentru o strategie sănătoasă în sezonul 2013-2014 ar trebui încă de pe acum să se apeleze la jucătorii tineri. Cu Sorian, Birtalan, Florin Pop sau Ovidiu Popa s-a promovat. Tot cu ei se va face şi reconstrucţia. Doamne, a câta oară din nou.
Când nu ai rezultate mereu cineva trebuie tras la răspundere. Până atunci însă sâmbătă e „Derby de Bihor”. Luceferii primesc vizita celor din Iosif Vulcan într-un meci important pentru gazde care sunt mai aproape de eşalonul trei decât de o nouă prezenţă în Liga a II-a.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)