Condamnaţi la o nouă victorie. Miercuri ora 18,00 Unirea Sânicolaul Mare – CSM Oradea

0
Posted April 23, 2013 by Lucian Popa in Handbal

atac

de Lucian Popa

Secţia de handbal masculin a CS Municipal Oradea, cea care a obţinut numai victorii în acest retur de campionat al Diviziei A, Seria vest se află în faţa unei noi provocări. Miercuri, începând cu ora 18,00 la Sânicolaul Mare, Unirea din localitate va primi vizita orădenilor de la CSM. Partida va conta pentru etapa a XVIII-a a sezonului 2012-2013.
Bihorenii nu concep să nu câştige şi să continue seria rezultatelor pozitive din campionat unde greu pot să mai cedeze vreun punct până la finele întrecerii. Dealtfel ei sunt dornici să facă performanţă la nivel naţional, o promovare ar fi munca încununată cu succes din ultimii ani. Speranţele sunt mari în condiţiile în care Federaţia Române de Handbal a schimbat deja sistemul competiţional al fetelor de anul viitor. Astfel Liga Naţională va avea 14 echipe cu trei puncte la victorie, un punct la meci egal şi nici un punct la înfrângere. Acest lucru duce automat la promovarea patru echipe şi nu doar a doua la finele acestui sezon regulat al Diviziei A.
Deocamdată la băieţi nu s-a luat o decizie dar se doreşte organizarea unui campionat naţional sau regional pentru tineret, ceea ce face ca juniorii sau mai bine spus o echipă de juniori mai puternică să poată să participe şi la tineret. Conducerea administrativă ar trebui să-şi îndrepte mai mult atenţia şi spre echipa de handbal care a fost mereu neglijată indiferent de performanţele acestora.
Revenind la meciul de la Sânicolaul Mare, elevii lui Sebi Tudor deşi evoluează în deplasare pornesc cu prima şansă şi în mod normal vor obţine un nou succes fără probleme. Cel mai important ei vor face o repetiţie generală înaintea dificilei confruntări cu Extrem Baia Maqre, dar care va avea loc peste o lună de zile. Bihorenii vor intra într-o mini vacanţă în care vor disputa unul sau două partide amicale cu adversari din zonă.
Celelalte jocuri ale rundei se vor desfăşura după programul: Universitatea Craiova – Extrem Baia Mare, HCM Baia Mare – HC Argeş Piteşti, CSM Satu Mare – CSM Bistriţa 10-0. Partida Naţional Sighişoara – HCM Făgăraş scor 31-33 (16-16) s-a jucat în devans.
În clasament CSM Oradea ocupă locul al treilea cu 24 de puncte cu unul mai puţin decât extrem Baia Mare şi cinci decât HCM Baia Mare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)