FC Bihor din nou abordează sloganul „Vinovaţii fără vină”. Membrii AGA fără răspundere

0
Posted April 17, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

echipa

de Lucian Popa
Oriunde meci şi discuţi despre sport, majoritatea se pricep sau măcar îşi dau cu părerea despre un sigur subiect… Este mereu de actualitate şi la bine şi la rău. Mereu se găsesc cei care spun ce ar trebui făcut, sau mai bine zis ce ar face ei. Despre FC Bihor se poate vorbi multe şi mărunte.
La încă recenta lansare de carte a lui Dan Dbai binenţeles că seara subiectul principal a fost FC Bihor. Nu-mi permit să-l citez pe un om influent al municipiului Oradea sau al judeţului Bihor, dar era tare dezamăgit. Discuţiile au venit de la oameni de fotbal implicaţi mai mult mai mult sau mai puţin în viaţa clubului dar care au trecut pe acolo. Cu toţii erau consternaţi şi au ajuns la o singură concluzie. Un sigur om decide pentru FC Bihor şi niciodată, dar absolut niciodată antrenorii sau jucători autohtoni nu sunt buni la FC Bihor, doar cei aduşi de afară.
Lucrurile par să fie la fel şi în viitor. Concluzia finală a ost una sigură, împărţăşită de cei prezenţi. Vinovaţii pentru situaţia actuală a clubului sunt bihoreni, şi nu vor plăti niciodată pentru tot răul făcut.
Aici mă refer exact la membrii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la FC Bihor, care de-a lungul anilor au făcut „nevăzute” milioane de euro şi ştiu ce vorbesc) iar performanţa a lipsi cu desăvârşire. „Cine trăieşte din trecut, nu are viitor” îmi spunea cineva drag mie. Avea mare dreptate. E important să demonstrezi ce ei făcut în trecut, dar viitorul e mult mai important.
Din păcate de ani buni de zile FC Bihor a ajuns un „sac fără fund”. An de an cu echipa s-au cheltuit foarte mulţi bani dar nu a dat nimeni socoteală ce s-a făcut cu ei. Pe la club s-au perindat de la preoţi până la foşti karateka sau jurişti de doi bani. Sloganul a fost cam acelaşi, centru de copii şi juniori şi echipă competitivă. Nici una nici alta nu s-a realizat. Problema e că banul public, care trebuia gestionat mult mai atent a fost risipit.
De cine? Pur şi simplu de oameni fără pricepere la sport, foşti consilieri locali sau judeţeni din toate partidele existente. Au fost reprezentaţii Primăriei şi Consiliului Local Oradea în AGA la FC Bihor. a votat, au plecat şi bine merci nu li se întâmplă nimic.
Aştept ziua în care un preşedinte, au membrii AGA să fie chemaţi să de-a socoteală pentru banii cheltuiţi. Dar tare mă tem că ziua aia e foarte departe sau bine spus pe româneşte „nu va mai veni”. Rămâne să ne amăgim în continuare cu o echipă modestă alcătuită din jucători doar cu numele dar care sosesc la Oradea când sunt bani şi vor pleca primii când nu vor mai fi bani.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)