Gabriela Szabo în „luptă” pentru funcţia de preşedinte al FRA cu Sandu Ion

0
Posted April 3, 2013 by Lucian Popa in Atletism

gabi

de Lucian Popa

La finele acestei săptămâni, mai precis vineri la Bucureşti va avea loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Atletism. Pe ordinea de zi cel mai important punct este alegerea noului preşedinte.
Forul nostru a fost condus în ultimii patru ani de Sorin Matei cel care a decis din motive întemeiate să se retragă din funcţie.
Pentru postul vacant se vor „duela” Gabriela Szabo fostă campioană mondială şi campioană olimpică în probele de fond şi semifond şi Sandu Ion om d afaceri originar din Arad, fost sprinter în echipa naţională a României.
La o primă vedere Gabriela Szabo are prima şansă să câştige votul alegătorilor în condiţiile în care are o imagine pozitivă fiind un brand bine definit. Din păcate soţul acesteia Zolt Gyongyosi nu se mai bucură de aceeaşi popularitate în rândul antrenorilor din ţara noastră.
În tabăra adversă Sandu Ion are ca argumente principale banii sau posibilele sponsorizări din partea prietenilor, fără însă a fi făcut ceva deosebit. Apropiat a lui Marius Vizer preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Sandu Ion s-a remarcat la un meci important de juniori de la Salonta atunci când a venit la meci cu elicopterul! În rest a dorit să facă performanţă la UTA Arad dar se pare că pentru el personal este un capitol încheiat.
Gabi Szabo cum o ştiu toţi apropiaţii este o atletă din România de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea sportivă. A fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.
A fost descoperită întâmplător la 12 ani la un cros școlar. Abia din 1994 a intrat în competițiile de senioare, după remarcabilele rezultate la juniori. Gabriela a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. A fost de asemenea de patru ori campioană mondială la seniori și o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri.
A avut un singur antrenor, pe Zsolt Gyöngyössy, cu care s-a căsătorit. În mai 2005, Gabriela Szabó și-a anunțat retragerea din sportul profesionist.
Alegerile sunt importante şi pentru antrenorii din judeţul Bihor, Virgil Preda sperând să fia ales în Biroul Federal în timp ce Albert Meheş îşi doreşte continuitate ca antrenor federal la aruncările lungi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)