FC Bihor ar putea ajunge într-o situaţie delicată!!!

0
Posted April 9, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

echipa

O parte dintre jucători care au dezamăgit vor pleca lăsând locul altora fără valoare

de Lucian Popa
În urmă cu câteva luni când vorbeam de FC Bihor, spuneam că este o echipă care v-a câştiga promovarea pe teren. La doar câteva luni distanţă vorbim despre un club care se zbate într-un anonimat total al eşalonului secund serios ameninţat cu retrogradarea. „Cu toţii suntem vinovaţi pentru situaţia actuală şi toţi trebuie să ne asumăm responsabilitatea” spunea preşedintele Şerban Morcan.
Şi este adevărat că la acest moment roş-albaştri sunt dependenţi de semnarea unui nou contract de colaborare cu cei de la Liberty. În caz contrar situaţia va fi una jalnică. Poate chiar disperată.
Dar la o simplă vedere, FC Bihor pare să fie doar cu numele. Jucătorii, conducătorii, antrenorii şi managementul este al celor de la Liberty. Dacă în vară nu se va semna o nouă înţelegere, între cele două părţi în speţă FC Bihor şi Liberty Salonta, gruparea bihoreană s-ar putea afla într-o situaţie de-a dreptul jalnică. Adică cu un loc în Liga a II-a, fără echipă şi fără bani. De fapt cu „jucători de fotbal” împrumutaţi prin eşaloanele inferioare dar în nici un caz cu fotbalişti. În nici un caz nu te poţi baza pe cei de la echipa a doua care nu pot promova din judeţ în Liga a IV-a Bihor. nici pe cei care joacă cine ştie pe unde sa spun ei că joacă.
„Este munca lor în ultimii zece ani la copii şi juniori” spunea cineva. Da este adevărat. Munca antrenorilor de la centru de copii şi juniori nu este deloc mulţumitoare. Pentru că degeaba câştige zece titluri naţionale şi nu promovezi jucători la prima echipă. În ultimii cinci ani un singur jucător joacă de la juniori la seniori. Florin Pop. Restul s-au pierdut. Sau nu au valoarea necesară pentru eşalonul secund.
„Avem un contract cu cei de la Liberty pe care îl vom respecta. Nu puteam să ne băgăm la prima echipă ei fac strategia, ei dau bani. Salari, prime tot. Într-adevăr este un sezon ratat pentru FC Bihor” declara Şerban Morcan în cadrul unei conferinţe de presă cu totul altă temă.
Atenţie! Un lucru a uitat să adauge. FC Bihor va suporta litigiile. Să sperăm că nu se va ajunge acolo. Dar dacă cumva antrenorii, conducătorii sau jucătorii nu-şi vor primi drepturile salariale din contract, FC Bihor va fi bun de plată.
Nu ne rămâne decât să fim optimişti că în vară când va expira actuala înţelegere va fi parafată încă una pe cel puţin un sezon sau două. Altfel echipa ar putea ajunge chiar în pragul falimentului sau să aibă soarta celor din Alba Iulia, Sibiu sau Urziceni.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)