Momentul adevărului pentru bihoreni. Sâmbătă şi duminică U Mobitelco Cluj-Napoca – CSM Oradea

0
Posted April 19, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atac

de Lucian Popa
Peste 100 de orădeni le-au pregătit favoriţilor o coregrafie de senzaţie într-o dublă de importanţă majoră pentru sezonul 2012-2013 al Ligii Profesioniste de baschet masculin din ţara noastră. 15 steaguri de dimensiuni mari vor flutura în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca sâmbătă şi duminică când se vor desfăşura partidele trei şi respectiv patru din cadrul primului tur al play-off-ului. După primele două partide disputate la Oradea scorul general este egal 1-1, echipele împărţindu-şi disputele după două partide extrem de tacticizate şi totodată bine pregătite.
Clujenii nu concep să nu câştige ambele jocuri şi să acceadă între primele patru formaţii ale ţării, acesta fiind unul dintre obiectivele echipei lui Mircea Cristescu. De partea cealaltă pentru orădeni ar fi o premieră o astfel de performanţă iar la realizarea ei vor contribui toţi cei implicaţi în activitatea clubului. dar eliminarea şi ocuparea unui loc în afara podiumului ar fi declarat clar un eşec total. Rămâne doar ca echipa calificată să poată fi decisă pe parchet şi ca gruparea mai ordonată mai bună să ajungă în semifinale.
Cu siguranţă vor două dueluri tactice din nou între doi antrenor din generaţii diferite, Nicksa Bavcevic de la gazde, mai în vârstă şi Cristian Achim mai tânăr şi dornic de afirmare. Deocamdată un mic avantaj are primul care a reuşit să câştige un meci la Oradea, ceea ce nu va fi deloc uşor să câştigi la Cluj-Napoca.
Starea de spirit a echipei din municipiul de pe Crişul Repede este una pozitivă, toţi jucătorii fiind concentraţi la partidele de sâmbătă şi duminică. Rămâne doar ca Pesic, un jucător inconstant să nu mai facă din nou greşelile lui individuale cu care ne-am obişnuit, ca noul venitul încă Comagic să joace la adevărata valoare, iar Franklin şi Maric să fie mereu „mintea limpede” a echipei. De asemenea în Lupusavei a rămas dator cu unele puncte normale pentru el în partidele decisive iar Ţibîrnă va trebui să ajute echipe de la libere. Va intra încă din primul joc şi Sasha Topcov care a acuzat unele probleme medicale şi care trebuie să de-a totul pentru cel puţin o victorie. Oricare dintre cele două echipe va reuşi să obţină două victorii o va aduce automat în semifinale. Dacă vor fi din nou împărţite, jocul decisiv va avea loc la Oradea iar acest aspect ar avantaja pe undeva echipa lui Şerban Sere, dar pe teren se joacă doar cinci la cinci.
Primul meci dintre U Mobitelco Cluj-Napoca şi CSM Oradea va avea loc sâmbătă de la ora 20,30. Cel de-al doilea meci va avea loc duminică cel mai probabil de al ora 18,30. ambele partide vor fi transmise în direct de DigoSport.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)