Naţionala României de handbal va juca cu Slovacia la Oradea. Cupa României în Arena „Antonio Alexe”

0
Posted April 11, 2013 by Lucian Popa in Handbal

nationala

de Lucian Popa
Echipa naţională de handbal feminin a României singura alături de polo la jocuri sportive care a făcut performanţă în ultimii ani, şi-a stabilit programul competiţional pentru anul calendaristic 2013. Una dintre cele mai importante partide oficiale va avea loc la Oradea în Arena „Antonio Alexe”.
Prin intermediu lui Pavel Mercea (foto) preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor echipa reprezentativă condusă de Gheorghe Tadici va disputa în data de 8 mai partida de baraj din play-off pentru calificarea la Campionatele Mondiale cu Slovacia la Oradea. Deja au fost stabilite detaliile acestui joc, plus alt eveniment de importanţă majoră. Este vorba de disputarea turneului final al Cupei României la handbal feminin sezonul 2012-2013. Dacă Oltchim Râmnicu Vâlcea va părăsi Liga Campionilor în semifinale, cel mai probabil turneul final cu primele opt echipa din Liga Naţională feminină va avea loc în perioada 25-28 aprilie în Arena „Antonio Alexe”.
Aşadar iubitorii sportului şi totodată a handbalului din municipiul Oradea şi nu numai vor avea prilejul să fie martorii unor evenimente cu adevărat importante pentru handbalul feminin românesc.
Până atunci însă la finele acestei săptămâni vor avea loc partidele de baraj pentru promovarea în Divizia A la handbal fete şi la Divizia B la băieţi.

mercea

Organizarea Diviziei B de handbal atât la feminin cât şi la masculin pentru euroregiunea nord-vest a revenit judeţului Bihor, în cele din urmă se pare că întrecerea va fi una interjudeţeană.
La fete se vor întâlni duminică în sala de la Universitate, CSU Oradea şi Viitorul Cluj. La băieţi vor juca cel mai probabil sâmbătă la Sântandrei, Crişul din localitate şi Colegiul Naţional „Samuil Vulcan” Beiuş.
„Am reuşit cu eforturi omeneşti uriaşe să-l conving pe Cristian Gaţu preşedintele FRH să aloce organizarea de două evenimente majore ale handbalului feminin municipiului Oradea. e o nouă provocare pentru AJH Bihor dar şi pentru mine personal. Sper să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor. De asemenea Cupa României este ceva foarte frumos, primele opt echipe de fete din ţară să fie văzute la Oradea. Mă bucur de sprijinul şi înţelegerea Primăriei şi Consiliului Local Oradea, fără de care nu puteam organiza. Sper să merite efortul” declara în exclusivitate pentr www.arenabihoreana.ro Pavel Mercea preşedintele asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)