Neica nimeni în sportul bihorean. Politicul în funcţii de conducere la Crisul şi DJST Bihor

3
Posted April 1, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

Lucian

de Lucian Popa

Dacă îmi spunea cineva în urmă cu mai mulţi ani că politicul se implică în sport, nu acceptam. Acum nu numai că NU accept, dar sunt de-a dreptul contrariat. Politicul nu numai că se implică activ în sport dar apare şi în funcţii de conducere. Este o mare greşeală să pui oameni politici la conducerea sportului, dacă nu vin din acest domeniu iar modul în care se fac aceste numiri sunt josnice.
De câteva zile CS Crişul Oradea, unul dintre cele mai „stufoase” cluburi din România are un nou director adjunct. Pe lângă funcţia de director general ocupată de Ionel Bungău, şi doi consilieri categoria A, Titi Fenţ şi Manuel Seleş, numai de director adjunct avea nevoie clubul cu 17 secţii sportive, dintre care doar 11 secţiei active. La această oră CS Crişul are 8 antrenori cu normă întreagă şi 6 cu jumătate de normă. Cu siguranţă că era nevoie de antrenori nu de conducători.
Începând din data de 31 martie Horia George Fărăianu este detaşat prin hotărâte a lui Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului şi Sportului pentru o perioadă de un an de zile de la CS H.G. Consept SRl la CS Crişul. Acesta va avea un salariu net de 2 149 lei, lunar. Absolvent de ştiinţe politice acesta a fost consilier local la Holod, şi a ajuns la clubul bihorean binenţeles politic prin spijinul tatălui său…
Apărând, aşa parcă de nicăieri, noul director adjunct s-a prezentat la birou de 1 aprilie, numai că nu are pe cine păcăli. Deocamdată nu a fost prezentat cu fast, dar cine ştie… un afon poate nu trebuie prezentat. Sau poate nu are cine să-l prezinte Pentru că, absolvent de ştiinţe politice nu poate fi specialist în sport.
Un al caz de-a dreptul jenant al sportului bihorean este pe care să se producă. Bogdan Hosu, un neica nimeni în sport, fost şomer timp de patru ani cât a fost consilier local!, pus pe liber de la Compania de Apă Oradea, „ţinteşte” postul de director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.
Creaţia lui Pavel Mercea preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor, noul adjunct a lui Sorin Buhaş mereu „vânează” posturile celor roşii din politică.
Practic cei care au lipit afişe electorale în campanie îşi aşteaptă răsplata. Şi de unde poate veni decât de la partid. Noul „directoraş” de mult îşi dorea să ajungă într-o funcţie de conducere dar „i-a cam sărit locul”, fiind cunoscut ca şi un vânător de funcţii.
Cei doi sunt parveniţi în sport dar cu pretenţii de conducere. Rămâne să vedem dacă vor reuşit să lase ceva în urma lor.
Nu pun la îndoială capacitatea lor într-un domeniu sau altul e activitate. Dar în sport… sincer sunt sigur că încă nu stăpânesc noţiunea de eşalon, copii II sau mai bine spus lot e perspectivă.
Din respect pentru sport am să pun fotografia mea şi în nici un caz a unuia dintre ei pentru că deocamdată sportul este un capitol nou în viaţa acestora.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

 1.  
  Romanul Simplu

  Asa-i in Bihor …Partidul PeZSeDe te ridica , (dar si partidul te coboara ) , tocmai ca-l cunosc stiu ce caracter infect are , un caracter de tradator i-a zis lui Ioan Mang PLAGIATORUL totul despre persoana mea , ehh pentru merite in cadrul partidului PeSZeDe Bihor afost promovat si inaltat la functie(mai bine era inaltat pe cruce)!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
 2.  
  bine zis

  bine zis lucian
 3.  
  Marieta

  Faraianu nu a fost consilier local la Holod, ci consilier al primarului. Individul e vanator de posturi de la stat, ca la privat pare sa nu faca fata. Doar asa pot sa/mi explic cum de a acceptat un astfel de post, care nici nu este remunerat foarte bine. Totusi, e mai bine platit decat postul de la Holod.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)