O mare personalitate, o mare valoare şi un mare om: Kun Attila

1
Posted April 14, 2013 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

kun 1

de Lucian Popa
Am avut şansa să-l cunosc nu aşa de bine poate cum ar trebui pe unul dintre cei mai mari fotbalişti bihoreni ai tuturor timpurilor. Cei mai în vârstă îşi amintesc cu mare plăcere de omul, poate singurul din România anilor 80-90, convocat la lotul naţional din liga a II-a de la FC Bihor. Cei mai tineri ar trebui să ştie cine a fost şi este totodată Kun Attila. O mare valoare a fotbalului bihorean, o mare valoare ca om şi o mare valoare ca antrenor care a stat şi pe banca celor de la FC Bihor dar şi în Germania unde a decis să se stabilească.
Fost simbol al clubului din Iosif Vulcan şi fotbalistul cunoscut pentru eleganţa sa personală atât în teren cât şi în afara lui, a venit pentru câteva zile la Oradea, oraşul lui de origine pe care îl respectă. Locuieşte în Germania unde nu a putut sta departe de „sportul rege” fiind în continuare antrenor specializat în descoperirea de noi talente. Prin mâna lui a trecut şi bielorusul Alexandr Hleb, cel care a făcut carieră la VfB Stuttgard, FC Barcelona sau Arsenal Londra.
Kun Attila a fost prezent la meciul Luceafărul Băile-Felix – FC Bihor 3-2 de unde nu a avut o părere prea bună despre fotbalul nostru. A remarcat un jucător în schimb. Nu-i da numele. Nu fac reclamă. Ne-am întâlnit duminică dimineaţa la un ceai. Vorbeşte încet, lent şi cu mult respect. Este mereu curios ce se întâmplă cu FC Bihor. Se află într-o relaţie prietenie cu Marius Vizer. Va mai rămâne probabil încă un meci. Pentru mine personal este o mare onoare. Mi-a promis un lucru foarte apreciabil. Şi anume va fi primul senior editor al cotidianului www.arenabihoreana.ro în care să-şi exprime părerea independent şi fără margini. Este adevărat că l-am rugat asta. A acceptat fără nici un fel de pretenţie. Sper într-o colaborare de lungă durată. Am fost impresionat. Sincer, am nevoie de asemenea oameni de la care ai de învăţat. Este o plăcere să stai de vorbă cu el, despre fotbal, despre strategie sau despre viaţă. S-a arătat entuziasmat că a descoperit un nou talent. Un jucător din Congo, venit de la şapte ani în Germania cu familie. Incredibil spune el. complet la doar 15 ani. Îmi permit să-l citez: „100 % va ajunge un mare fotbalist. Numai să fie muncitor şi sănătos” avea să declare. Cine ştie poate va descoperi o dată şi pe cineva din Oradea, sau din România. Ar fi o mare realizare pentru el să ajute românii să ajungă în fotbalul mare. Zilele următoare ne vom mai vedea. Dar este posibil să fie şi la meciul dintre FC Bihor şi CSM Râmnicu Vâlcea de sâmbătă. A fost solicitat să vadă un jucător în judeţ. Are 17 ani.
„Eu la 15 jucam deja în divizie” afirma Kin Attila. La 17 deja trebuie să fie o confirmare.
O să încerc să fiu corect faţă de el şi să-i relatez prin cuvintele mele realitatea sportivă bihoreană. Sper să şi reuşesc.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  

    Un articol deosebit despre un om deosebit. Felicitari Luci!

Adauga un comentariu


(obligatoriu)