Penalty-ul controversat a decis învingătoarea. FC Bihor – CSM Vâlcea 1-0 (0-0)

0
Posted April 21, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

faza

de Lucian Popa
Ultimul joc al rundei a XXII-a a Ligii a II-a, Seria a II-a de fotbal, a adus „faţă în faţă” duminică pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea echipele FC Bihor şi CSM Râmnicu Vâlcea. La finalul unui joc tipic al acestui eşalon bihorenii au reuşit să se impună cu scorul de 1-0 (0-0) după ce Bud a transformat un penalty.
A fost un succes contestat de oaspeţi care au acuzat maniera de arbitraj a centralului Flavius Roşu, acesta dezavantajându-i clar la unele faze.
Oaspeţii au început mai bine partida şi datorită unor nesincronizări în apărarea bihoreană puteau să deschidă scorul prin Nkongue care putea profita de gafa lui Tânc. Jocul se echilibrează, dar tot vâlceni sunt mai periculoşi, şutul lui Neagoe fiind respins cu dificultate în lateral de Popescu.
Abia după jumătatea de oră de joc bihorenii au prima acţiune ofensivă, Sorin fiind blocat în momentul execuţiei la marginea careului. Vădrariu pătrunde şi el pe stânga dar şutul este total imprecis.
La ultima fază a primei părţi, orădenii puteau deschide scorul, şutul lui Bud de la 16 metri trecând peste, dar mai indicat era o execuţie „în forţă”, portarul fiind căzut.
Tot gazdele sunt mai periculoase în atac în partea a doua centrarea în faţa poţi a lui Markuş fiind greu de controlat, execuţia atacantului bihorean fiind modestă. Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 54 atunci când Vasilache a executat o lovitură liber de pe partea dreaptă, balonul a trecut de majoritatea jucătorilor, ajungând la Tânc, singur la şase metri, dar centralul a acordat penalti pentru un presupus henţ a lui Nkongue. Execută şi marchează Cristian Bud pentru 1-0.
A fost momentul în care oaspeţii au pus stăpânire pe joc, acelaşi jucător Nkongue scăpat singur de la opt metri reia cu şpiţul alături.
În minutul 65 oaspeţii au fost aproape de egalare în urma unui corner, Tomozei a reluat cu capul, Popescu a fost bătut, dar Mădălin Popa a respins din ţara liniei de poată. După doar două minute de departe cel mai bun jucător de pe teren, Bogdan Vătăjelu şutează puternic de la 25 de metri Popescu respingând în lateral. Apărarea bihorenilor dă semne de nesiguranţă, Florin Pop fiind depăşit în condiţiile în care Vasilache nu a participat deloc la faza defensivă. Nou intratul Vasile centrează în faţa porţii de unde Neagoe, face o mişcare în plus şi este blocat. Improvizaţia cu Florin Lazăr închizător nu este ceea ce se aştepta, iar roş-albaştri nu au constanţă în posesia balonului, două trei pase şi înainte pe atacanţi care izolaţi nu au sorţi de izbândă.
Cu şapte minute înainte de final Nkongue trece în viteză de doi adversari fiind blocat în interiorul careului de Ţânc inspirat. În minutul 85 Neagoe vede cel de-al doilea cartonaş galben total aiurea acordat de central după ce în prealabila a cerut un corner la o fază între doi jucători pentru proteste este eliminat iar echilibrul se rupe. Florin Lazăr şutează din interiorul careului remarcându-l pe Pascal.
La ultima fază a partidei când Vâlcea ataca, Vasilache l-a lansat în adâncime pe Ovidiu Popa care întoarce pentru Bud, şutul acestuia din interiorul careului fiind respins de pascal.
FC Bihor: Popescu – Florin Pop, Tânc, Ţoca, Vădrariu – Sorian (90+3 Ovidiu Popa), Selagea (46 Mădăln Popa), Lazăr, Vasilache – Bud, Mărkuş (81 Bic). Antrenori: Marian Pană şi Rudy Kovacs.
CSM Râmnicu Vâlcea: Pascal – Plecanciuc, Apostol, Tomozei, Lungu (46 Vătăjelu) – Neagoe, Pârvu (80 Gogoşoiu), Surugiu (67 Vasile), Szabo – Nkongue, Stoica. Antrenor: Alexandru Pelici.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)