Prospeţimea şi inteligenţa vor fi decisive. Sâmbătă şi duminică, orele 16,15 CSM Oradea – U Cluj-Napoca

0
Posted April 12, 2013 by Lucian Popa in Baschet

atac

de Lucian Popa

Pentru a te impune la finele unui sezon regulat este nevoie să joci majoritatea partidelor la capacitate maximă. Oradea a făcut un tur de campionat aproape de perfecţiune, dar un retur mai mult decât modest. Acum plătesc tribut faptului că nu au reuşit să câştige în faţa unor adversari cu pretenţii la primele patru formaţii ale ţării. De aceea vor juca în faţa unei echipe de tradiţie în baschetul masculin. Dacă vor avea valoare vor ajunge între primele patru, dacă nu, nu.
Sâmbătă şi duminică începând cu ora 16,15 în Arena „Antonio Alexe” din Oradea se vor desfăşura primele două partide din cadrul primului tur al play-off-ului sezonului 2012-2013 al Ligii Profesioniste de baschet masculin. Se vor întâlni echipele CSM Oradea şi U Mobitelco Cluj-Napoca, jucându-se după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, cu menţiunea că meciul decisiv ar putea avea loc la Oradea. vor fi cu siguranţă două partide extrem de intense între două echipe preocupate doar pentru joc şi pentru a face performanţă.
Clujenii au un avantaj moral după ce în urmă cu trei săptămâni au câştigat la Oradea în campionat. De astă dată lucrurile stau diferit. Dacă orădenii nu se vor autodepăşi nu vor putea emite pretenţii pentru că vor avea în faţa un adversar cu adevărat foarte motivat.
Pentru orădeni ratarea prezenţei între primele patru echipe ale ţării ar aduce o frustrarea a tuturor celor implicaţi în activitatea secţiei pentru că prima dată au cedat primul loc în clasament iar după aceea ar fi un eşec. Dar în nici un caz nu s-ar compara cu un dezastru, ceea ce ar însemna eliminarea clujenilor. Ei nu vor avea nici o scuză, iar acest aspect aduce o presiune în plus pentru ei. În nici un caz clujenii nu se vor mulţumi cu doar o singură victorie din două meciuri, ei vor încerca să obţină două succese dar acelaşi lucru şi-l propune şi gruparea locală.
Cristian Achim trebuie să-şi demonstreze măiestria în abordarea a două meciuri în doar 24 de ore şi în mare parte depinde doar de el soarta multor jucători, dacă vor fi sau nu şi în sezonul viitor în lotul formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede.
Accesul la ambele partida se va face pe bază de bilet care va costa 10 ron. Copii până la 14 ani şi pensionari vor avea intrarea gratuită.
Celelalte partida din cadrul acestei faze se vor desfăşura după programul: CSU Ploieşti – BC Timişoara, SCM Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş, Mureşul Turgu Mureş – CSM Bucureşti.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)