Bronz pentru CSM Oradea în Superliga de spadă feminină

0
Posted May 12, 2013 by Lucian Popa in crisul
Ciao restaurant - pizzerie

scrima

de Lucian Popa
Echipa CSM Oradea a constituit surpriza plăcută a Superligii Naţionale de spadă feminină. Disputată la Bucureşti, competiţia s-a încheiat cu victoria normală a multiplei campioane naţionale, Steaua, urmată de Universitatea Craiova. Medaliile de bronz ale ediţiei au fost cucerite de formaţia CSM Oradea, pregătită de antrenorul emerit Nicolae Ille. Acest rezultat constituie o premieră absolută pentru spada feminină orădeană.
CSM Oradea a promovat din Divizia A în Superligă, unde a susţinut şapte întâlniri, din care a câştigat cinci: 45-23 cu Steaua II, 45-43 cu LPS Craiova, 45-37 cu ANEFS Bucureşti, 45-40 cu Farul Constanţa şi 45-20 cu Olimpia Bucureşti. Orădencele au suferit două eşecuri în faţa ocupantelor primelor două locuri, 25-45 cu Steaua, respectiv 35-45 cu U Craiova.
Echipa orădeană a avut componenţa: Anamaria Zdanovschi, Bianca Benea, Alexandra Olteanu şi Andrea Tufan. Anamaria Zdanovschi, componentă a lotului naţional olimpic, a fost transferată în acest sezon la CSM Oradea, de la Steaua. Alexandra Olteanu a fost de asemenea legitimată recent, venind de la ANEFS Bucureşti. Bianca Benea şi Andreea Tufan, ambele în vârstă de 14 ani, provin de la pepiniera CS Crişul. „Am avut ghinionul să disputăm chiar primul meci în compania celor de la Universitatea Craiova, într-un moment în care echipa nu era încă omogenă. Dacă jucam mai târziu această partidă, poate că am fi avut şanse la un rezultat favorabil”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Ille.
Campionatul Naţional individual, disputat în paralel cu Superliga, a relevat frumoasa performanţă a orădencei Bianca Benea, care s-a calificat în finala de opt. Bianca este în vârstă de numai 14 ani şi a concurat cu destul succes în faţa unor adversare titrate şi mult mai experimentate, unele fiind multiple medaliate pe plan internaţional. Benea a reuşit să o învingă pe Ioan Dumitru, componentă a lotului naţional olimpic.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)