Ce bafta au increzutii astia!

0
Posted May 31, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

kun

de Kun Attila
Ati urmarit vreodata o finala a Cupei Campionilor Europeni pe muzica lui Chopin? Eu inca nu, si probabil nici dumneavoastra. Cunostintele mele in domeniul muzicii clasice nu mi-ar fi permis sa recunosc compozitorul si opera lui, dar la asta mai revin.
Inaintea inceperii meciului de fotbal Dortmund-Bayern München, m-a sunat prietenul meu cel mai bun din Suedia, si in stilul lui „slobod“si adecvat de a se exprima, m-a intrebat: mai desteptule, tu cu cine p… calului tii? Dandu-si seama ca undeva a gresit, si-a cerut scuze pentru cuvintul “desteptule”. “Ce parere ai, ca si fost fotbalist, cine castiga?” urma a doua intrebare. Nu vreau sa dau pronosticuri dar Dortmund pierde, i-am raspuns pe ocolite. Ca medic stomatolog, iute de minte, imediat a dedus ca eu tin cu Bayern. Pe vocea lui am simtit o mare bucurie ca in sfirsit a gasit unul, adica pe mine, care ca si el, sustine echipa baiuvara, si cred ca daca firul lung de telefon nu era o piedica, ma si pupa. Mi-a mai marturisit ca sotia lui tine cu Dortmund, si prin asta are o problema in familie. L-am linistit ca problema este comuna. Si eu o am pe fosta mea logodnica (de cca. 14.000 de zile sotie) care doreste si ea ca Bayern sa piarda. Ne-am inteles ca dupa meci mai vorbim, daca traim…
Si au inceput comentariile despre finala cupei campionilor. Eu ca totdeauna, ca batut in cuie in fata televizorului ascultam parerea lui Oliver Kahn (fostul portar la BM si in nationala Germaniei) si n-o sa ma credeti, el vorbea pe muzica lui Chopin. Stiu ca imbatrinesc si poate incetul cu incetul auzul ma lasa, dar va jur ca urechile mele inregistrau muzica clasica si inca foarte bine. Torcand mai departe la gindurile mele si cautand sursa muzicii, mi-am adus aminte ca si noi avem un pian in casa, si o fosta logodnica care canta foarte bine la acest instrument. Cautand-o cu privirea, banuiala ca o gasesc la pian a crescut dintr-odata enorm. Da, era la pian si canta una din Nocturnele lui Chopin. Am rugat-o, cat am putut de frumos, sa paraseasca camera, localitatea si totodata tara unde locuim. O nota buna pentru ea, fiindca imediat si-a cerut scuze si a parasit camera (mult mai tarziu decat as fi dorit eu), care de fapt pentru mine era stadionul Wembley din Londra.
In sfarsit a inceput meciul, si am putut in liniste sa urmaresc duelul tactic al echipei lui Kopp si al lui Haynkes. M-a surprins inceputul bun (20-25 de min.) al Borussiei, cu cateva ocazii clare de gol, dar cu trecerea timpului Bayern a preluat tot mai mult initiativa si a reusit sa marcheze, iar in repriza a doua dominanta baiuvarilor, cu doi jucatori in mare forma in aceasta zi (Martinez, cel mai bun de pe teren si Robin), a fost elocventa. Trecand pe linga mine, fosta mea logodnica m-a intrebat: “Cine castiga ?” Raspunsul ar fi fost usor, dar ea mi-a luat-o inainte: “Sa nu-mi spui ca iar baftosii aia increzuti!”
In comentariile inainte de meci am aflat ca aproximativ 50-60 de milioane de oameni urmaresc partida! Poate puteam sa gasesc una careia ii place fotbalul, dar poate nu stia sa cante la pian Chopin… In timp ce eu am dat zbor liber gindurilor mele, Bayern a marcat golul victoriei in min. 89. De data asta a trebuit sa-i dau ei dreptate: ”Ce bafta au increzutii astia” dar eu in sinea mea, ca si expert in fotbal, m-am bucurat. Mi-a facut placere sa vad o disputa sportiva la nivel inalt in ceea ce priveste comportarea ireprosabila pe teren a celor doua echipe si tinuta corecta si plina de respect a antrenorilor in Interviewul dat dupa partida.
P.S. Sambata, 1 iunie, e nu numai ziua internationala a copiilor ci si finala cupei Germaniei. La intrebarea “cine joaca?” mi-e si frica sa raspund: “Bayern”. La intrebarea „Cine castiga?“ mi-e si frica sa raspund, dar stiu: „Bayern“, si stiu si de ce: „ca au bafta increzutii astia“.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)