CSM Oradea fără adversar în ţara noastră. Victorii în primele două partide cu Dinamo

0
Posted May 11, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

4121-polo-csm

de Lucian Popa
CSM Oradea a câștigat primele două meciuri din finala play-off-ului Superligii Naționale de polo pe apă masculin. Vineri, la Oradea, jucătorii antrenați de Laszlo Toth au învins pe Dinamo cu scorul de 13-7 (4-1, 1-2, 4-0, 4-4) iar sâmbătă la amiaza cu scorul de 13-4 (3-1, 4-1, 1-1, 5-1).
Primul meci a fost echilibrat doar în prima jumătate din repriza întâi, când Szabo Botond a deschis scorul, iar Dimitri Goanţă a egalat repede. Până la pauză avantajul avea să fie însă de partea orădenilor care au au mai înscris de trei ori, prin Alex Matei, Andrei Crețu și Bușilă.
În sfertul trei, Diaconu şi Samuilă au mărit diferenţa la șase goluri, ultima repriză fiind cea mai spectaculoasă, cu câte patru goluri înscrise de fiecare echipă.
Partida a doua a fost la discreţia totală a gazdelor care au dominat încă din debutul partidei atunci când CSM Oradea şi-a luat în serios rolul de favorită. Diaconu & co. au reuşit să le adjudece roş-albilor o nouă înfrângere mult mai drastică la capătul unui meci în care orădenii au trimit de cinci ori balonul în bară. Din păcate pentru el, Viorel Rus antrenorul formaţiei din capitală a fost trimis în tribună după ce a văzut direct cartonaşul roşu în sfertul al treilea al întâlnirii.
CSM Digi Oradea: Gogola, Dorin Creţu – portari, Samuilă, Szabo, Diaconu, Chioveanu, Popoviciu, Matei, Bușilă, Andrei Crețu, Dunca, Ghiban, Kadar. Antrenor: Laszlo Toth
Dinamo: Stoenescu, Ţic, Nenciu – portari, Orzoiu, Robu, Necșulescu, Ianc, Vrânceanu, Enescu, Szilard Demeter, Teohari, George Georgescu, Andrei Georgescu, Goanță. Antrenor: Viorel Rus
Pentru medaliile de bronz se duelează, tot în sistemul “cel mai bun din şapte meciuri”, echipele Steaua Bucureşti şi Amefa Arad.
În celelalte meciuri de clasament final, care se vor juca în sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”, se întâlnesc Sportul Studenţesc-Crişul Oradea (locurile 5-6) şi Rapid Bucureşti-Poli Cluj (locurile 7-8).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)