Cupa Felix 2013 la şah a ajuns la ediţia a XXVIII-a

0
Posted May 27, 2013 by Lucian Popa in editorial

002

de Lucian Popa
Timp de mai multe zile, mai precis în perioada 31 mai – 4 iunie Hotel Padiş din Băile-Felix va găzdui ediţia a XXVIII-a a Cupei Felix la şah. Concursul efectiv este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Şah ş Universitatea Agora Oradea. Încă de pe acum s-au înscris un număr mare de concurenţi nu mai puţin de 96, dintre care patru mari maeştri internaţionali şi trei maeştri FIDE.
Se va juca în sistem elveţian, 7 runde, ritm de joc 90 de minute pentru 40 de mutări. Nu se poate propune remiză înainte de mutarea 21, iar în caz contrar jucătorul care propune remiza pierde partida.
Şedinţa tehnică va avea loc în data de 31 mai de la ora 15,00 pentru ca de la ora 16,00 să debuteze oficial întrecerea. În data de 1 iunie sa în data de 2 iunie se va organiza un turneu blitz pe marginea piscinei din hotel. Turneul va avea loc seara de la ora 21,00.
Cupa Felix la şah face parte dintre competiţiile tradiţionale ale judeţului Bihor, alături de Trofeul Hercule sau Gongul orădean. Prima ediţie a Cupei Felix a debutat în anul 1981 pentru ca până la ediţia din 2012 să fi participat aproximativ un număr de peste 2 800 şahişti din toată lumea. Existau ediţii în care au participat până la aproximativ 300 de şahişti dar o medie este de aproximativ 100.
Dan Raţ şi Fleisz Ioan principalii organizatori ai competiţiei declarau în cadrul unei conferinţe de presă la sediul DJST Bihor (foto) că speră într-o reuşită deplină în condiţiile în care se vor înfrunta jucători importanţi ai ţării dar şi de pe plan internaţional.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)