De două ori, Cupa Campionilor Europeni

0
Posted May 6, 2013 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

kun

Mă uitam la televizor când fosta mea logodnica trecu pe lângă mine şi pe un ton uşor iritat mă întreba: “Azi cine joacă?”. Ştiind că dacă eu mă uit la televizor în majoritatea cazurilor se transmite fotbal, am răspuns pe un ton plin de bucurie, satisfacţie si mulţumit de viaţă: “Borussia Dortmund cu Bayern München!”.
Permiteti-mi înainte să continui, să vă spun ca fosta mea logodnica trei lucruri nu iubeşte: fotbal, Bayern München şi pe mine când mă uit la fotbal (poate nu numai atunci, dar nu am alte informaţii).
Când lozurile au decis ca Bayern München să ajungă în semifinala cu F.C. Barcelona ea s-a bucurat enorm, susţinând ca acum echipa baiuvara va primi o lecţie de fotbal cum scrie la carte şi în sfârşit va fi eliminată din competiţie.
A venit primul meci. Trecând din nou pe lângă mine m-a intrebat: “Cine a câştigat?” Pe un ton plin de
frică, de reţinere am soptit (nu am avut curaj să spun tare…) Bayern München, sperând ca discuţia s-a terminat, dar nu a fost aşa. “La ce scor?” a venit întrebarea nedorită. Am fost aproape să o servesc cu o minciuna, dar m-am decis să spun adevărul: 4-0. Am citit din privirea ei că nu mă crede, ca de obicei când spun ceva.
După o săptămâna a urmat meciul în Barcelona. Eu în faţa televizorului ca bătut în cuie, aşteptam cu mare interes revanşa. După terminarea jocului trecând din nou pe lângă mine, mă întrebă: “Cine a câştigat?” Aducându-mi tot curajul care mi-a fost la îndemână în ziua respectivă, am raspuns Bayern München. Sperând ca discuţia s-a terminat… Zicala româneasca “De ce ţi-e frică, nu scapi” s-a adeverit. “La ce scor?” m-a întrebat ea. Din nou m-am gândit să nu spun adevărul, dar şi de data asta m-am hotărât sa fiu sincer, 3-0 am raspuns cu zâmbetul pe buze, bănuind că nu mă va crede. S-a uitat la mine, dar cred ca nu m-a văzut de ciuda. Fiind şi eu cândva fotbalist, m-am decis pentru tactica retragerii. M-am dus la toaleta. Pe drum însa m-a depaşit vocea ei: “Ce bafta au încrezuţii ăştia!“
Cu licenţa de antrenor obţinută la Köln, deci ca expert în fotbal, m-am gândit la rezultatul incredibil de 7-0 în două meciuri şi mi-am adus aminte de o alta vorbă româneasca: Fii deştept Pamfile, dacă poţi. Eu nu pot…
Drept este ca în aceste două meciuri echipa din München a bătut Barcelona preluând propria lor tactica: pressing, pressing, pressing pe tot terenul. Uşor de spus, greu de realizat fără o condiţie fizicpă excelentă, de care baiuvarii dispun în momentul de faţă. Mi se pare, conducerea clubului s-a pripit cu schimbarea antrenorului.
Sttutgard, Attila Kun


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)