Două reprize diametral opuse. Oradenii pierd pe mâna lor

0
Posted May 25, 2013 by Lucian Popa in Handbal

002

de Lucian Popa
CSM Oradea – HCM Baia Mare 31-32 (20-14)

Sâmbătă după-amiaza Arena “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit unu dintre cele mai attractive jocuri din cadrul etapei a XX-a a Diviziei A de handbal masculin, Seria vest. S-au întâlnit formaţiile CSM Oradea şi HCM Baia Mare, liderul clar al eşalonului secund, echipa deja promovată în Liga Naţională.
La finalul unui joc cu două reprize diametral opuse oaspeţii au reuşit să se impună cu scoru de 32-31 (14-20).
Întâlnirea a început în nota de echilibru ambele echipe marcând la capătul unor acţiuni frumoase de atac. Gazdele s-au bazat din nou pe fraţii Farcaş, Macovei şi David jucători indispensabili din actualul şapte, plus portarul Tcaciuc în zi bună în prima parte. De partea cealaltă băimărenii cu o tripletă valoroasă Bondar – Stamate – Mihai, au fost surprişi pe contraatac, orădenii pur şi simplu fiind de neoprit. De asemenea atunci când au fost blocaţi, extremele au funcţionat foarte bine. Problema a rămas aceeaşi şi anume că nu există linia de 9 metri a gazdelor cu talie care să arunce de afară.
Suprinzător deşi aveau în loc trei portari, vizitatorii au avut o primă repriză extrem de modestă cu 20 de goluri încasate. La pauză gazdele cu puţină şansă aveau şase goluri avantaj pe fondul unui joc modest al oaspeţilor, pe undeva orădeni fiind chiar defavorizaţi de arbitrii la unele faze.
A început partea a doua cu o echipă vizitatoare mult mai decisă şi cu o mentalitate de învingători. Poarta lor a început să funcţionaze şi bihorenii nu mai găseau drumul spre gol. Au reuşit să ţină ritmul aproape 45 de minute dar încet dar sigur au cedat. De astă dată portarul Tcaciuc este depăşit de evenimente, el primind gol foarte uşor şi când echipa era în superioritate numerică. Asta în condiţiile în care Sebi Tudor nu avea soluţi pe banca de rezervă în timp ce băimărenii foloseau mereu altă formulă în atac şi apărare. Sebi Tudor este total neinspirat şi în loc să solicite timp de odihnă la patru sau trei goluri diferenţă, o face la două şi presiunea pe roş-albaştri creşte. A fost un moment important al întâlnirii.
Cei doi arbitrii continuă să greşească de o parte şi de cealaltă şi după 55 de minute de joc, oaspeţii restabilesc egalitatea 29-29. La o fază de fault clar, antrenorul bihorean pătrunde în teren şi este sancţionat cu eliminare de două minute. Momentul este important oaspeţii punctând din nou 29-30.
Finalul este dramatic, Oradea face o primă intercepţie şi marchează. Dar Stamate şi Mihai marchează cu toată opoziţia apărării adverse 30-32. Alexandru Farcaş marchează din şapte metri şi urmează 40 de secunde de atac al alb-negrilor. Aceştia ratează şi cu patru sunde înainte de final, Oradea are atacul. David se grăbeşe şi aruncă de la mare distanţă în picioarele portarului advers. Final de paridă 31-32.
CSM Oradea: Tcaciuc, Gale – portari, Alexandru Farcaş 9 goluri, Macovei 5, Avram 5, Stoica 5, Răzvan Farcaş 3, David 3, Iştoc 1. Antrenor: Sebastian Tudor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu

(obligatoriu)