FC Bihor plăteşte tribut greşelilor impardonabile

0
Posted May 30, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

002

de Lucian Popa
FC Bihor – UTA Arad 2-3 (2-1)

În cadrul rundei cu numărul douăzeci şi nouă a Ligii a II-a, Seria vest la fotbal, FC Bihor Oradea a primit joi seara de la ora 18,00 pe propriul teren vizita celor de la UTA Arad. La finele timpului regulamentar de joc oaspeţii au câştigat pe undeva surpintător cu scorul de 3-2 (1-2).
A fost o partidă disputată în cea mai mare parte a ei pe o ploaie măruntă şi deasă dat suprafaţa de joc a rezistat foarte bine.
Gazdele au început în ofensivă centrarea lui Bud în faţa porţii fiind prea puternică pentru Markus. Acelaşi Bud rămâne foarte periculos, şutul acestuia din interiorul careului trecând peste poartă. Contrar cursului jocului arădenii reuşesc să deschidă scorul atunci când Bogdan Ţoca îl faultează total aiurea în careul pe nou intratul Bîrză. Era în minutul 11 şi Gligor deschidea scorul din penalti (0-1).
După doar trei minute Markus îl serveşte ideal pe Bud care ezită să şuteze din poziţie ideală simulând un fault. Golul egalizator vine în minutul 26 atunci când Bic îi pasează lui Markus a cărui reluare din prima de la 25 de metri îl surprinde pe portarul advers (1-1).
După doar cinci minute Markus pasează în adâncime, Siminic ezită, Bud Profită şi marchează cu un şut plasat (2-1). Până la pauză oaspeţii au o ultimă ocazie atunci când Dan Matei reia cu capul pe lângă.
În minutul 63 al întâlnirii vizitatorii reuşesc să restabilească egalitatea atunci când Popescu a ieşit greşit la un balon iar Ene a marcat cu lejeritate cu capul (2-2).
După doar două minute apărarea orădeană gafează din nou atunci când Florin Pop l-a oprit neregulamentar pe Bîrză, în careu. Penalty-ul al doilea a fost executa şi transformat de Silvănaş (2-3).
Partida se echilibrează gazdele forţând mai mult în atac fără a pune în real pericol poarta adversă. Bihorenii se avântă în atac dar Amadio este de netrecut.
Finalul a fost unul în care roş-albaştri au căutat drumul spre gol fără însă a se organiza în ofensivă, abuzând de mingi “la bătaie” în care atacanţii erau mereu cu spatele la poartă. A fost a doua înfrângere consecutivă pentru localnici în faţa propriilor suporteri după înfrângerea cu FCM Târgu Mureş. Din păcate bihorenii încheie dezamăgitor acest retur de campionat în care s-au lăudat cu o mult dorită promovare dar au fost foarte, foarte departe de acest obiectiv mai mult decât fantezist. E nevoie de o remaniere totală a lotului pentru că unii jucători sunt plafonaţi şi nu mai pot fi motivaţi în timp ce pe banca tehnică a fost adus un antrenor care nu şi-a demonstrat valoarea. Cu alte cuvinte pauza pare să fie un sfetnic bun pentru orădeni în tentativa unui sezon viitor mult schimbat în bine.
FC Bihor: Popescu – Coroian, Ţoca (46 Tînc), Florin Lazăr, Florin Pop – Florean (82 Sorian), Vasilache, Mădălin Popa (69 Tîrnăcop) – Markus, Bud. Antrenori: Marian Pană şi Rudy Kovacs.
UTA: Amadio – Dan Matei, Gligor (18 Neagu), Siminic, Oară – Ene, Radu Mărginean, Supic, Monac (53 Capotă) – Silvăşan, Voiculeţ (10 Bîrză). Antrenor: Adrian Falub.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)