LPS „Bihorul” Oradea, vicecampioni naţionali la volei masculin

0
Posted May 28, 2013 by Lucian Popa in Volei

volei

de Lucian Popa
Timp de cinci zile, mai precis de miercuri şi până duminică sala de jocuri sportive a Clubului Sportiv Şcolar numărul 2 din Bucureşti a găzduit turneul final al Campionatului Naţional de volei băieţi, categoria juniori III.
Dintre cele opt finaliste a făcut parte şi echipa de volei a LPS „Bihorul” Oradea antrenor Kovacs Zoltan. Orădenii au avut un parcurs foarte bun în grupa B acolo unde au obţinut trei victorii 3-1 cu CSŞ Câmpulung, 3-0 cu CSŞ Fălticeni şi 3-0 cu CSŞ Buzău reuşind să se califice în penultimul act al întrecerii.
În semifinale orădeni au reuşit să întoarcă rezultatul în favoarea lor de la 0-2 la 3-2 cu CSŞ 2 Baia Mare, un adversar de tradiţie al localncilor. A fost un meci în care dăruirea şi dorinţa de vioctorie a fost mai mare în tabăra galben-albaştrilor.
Finala mare a opus echipele din Oradea şi Constanţa, Tomis. În cele din urmă marinarii au reuşit să se impună în final cu scorul de 3-1 şi să câştige medaliile de aur, în timp ce bihorenii au fost obligaţi să se mulţumească doar cu argintul.
„Pentru noi a fost un an foarte bun încununat cu un succes eu spun major şi anume medaliile de argint. Am făcut un meci bun în semifinale iar oboseala celor cinci seturi s-a făcut simţită. Dacă elevii mei se autodepăşeau aveau şanse cu Tomis, dar e foarte dificil. Ţin să-i felicit şi totodată să am încredere în potenţialul lor valoric pentru viitor” declara Kovacs Zoltan.
Trebuie spus că diferenţa între echipele din Oradea şi cea din Constanţa a fost făcută de voleibaliştii mult mai bine cotaţi. Echipa din municipiul de pe Crişul Repede este alcătuită exclusiv din jucători din Oradea în timp ce Tomis şi-a permis să ia cei mai buni jucători din toată ţara şi să-i legitimeze încă de la juniori III.
Dealtfel clubul de la malul Mării Negre este campion naţional al toate categoriile de juniori, viitorul lor fiind încă de pe acum asigurat.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)