Oaspeţii au întors rezultatul după pauză în favoarea lor. FC Bihor – FCM Târgu Mureş 1-2 (1-0)

0
Posted May 3, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

atac

de Lucian Popa
Seria partidelor neconvingătoare a fost continuată de FC Bihor, o echipă blazată şi fără nici un orizont tactic. Orădenii au cedat toate cele trei puncte în favoarea unui adversar de calibru care a reuşit să introducă după pauză jucători importanţi care au făcut diferenţa în favoarea lor. Fără doar şi poate că pentru gruparea orădeană este din nou un sezon ratat în condiţiile în care returul a fost abordat cu dorinţa clară de a face performanţă iar rezultatele au lipsit cu desăvârşire. Măsurile financiare nu vor întârzia să fie luate iar la nivelul conducerii tehnice cu siguranţă că vor apărea schimbări.
În cadrul etapei XIV-a a Ligii a II-a, Seria a II-a, vineri după-amiaza pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea, Fotbal Club din localitate a primit vizita celor de la FCM Târgu Mureş. La finalul timpului regulamentar de joc oaspeţii au câştigat trei puncte extrem de importante pentru ei scor 2-1 (0-1). Prima parte a partidei a fost modestă iar în actul secund jocul s-a mai animat, iar cei care au fost mai eficienţi au şi câştigat.
Orădenii (cu un echipament nou de culoare neagră), au pătruns pe teren cu un banner pe care era afişat un mesaj de susţinere al familiei Bud, cea care şi-a pierdut copilul după numai patru zile de viaţă. „Dormi în pace, îngeraş” era scris pe banner. Şi mureşenii au pătruns în teren cu tricourile pe care era scris „Alături de Cristian Bud”.
Prima acţiune clară de poartă a avut loc abia după 25 de minute de joc atunci când Vădrariu a centrat în careul mic, Puşcaş a reluat modest cu capul, Balauru reţinând balonul în doi timpi.
În minutul 33 Sorean îl lansează în adâncime pe Florin Pop, care din poziţie dificilă reia balonul spre poartă, Balauru deviind balonul în corner.
La ultima fază a primei părţi, bihoenii primesc un penalti. Florin Pop a fost jenat din spate de Szilagyi, centralul acordând corect 11 metri. A executat şi transformat Tîrnăcop (1-0).
La trei minute de la reluarea părţii secunde Bic şutează violent de la 30 metri alături de poartă.
N minutul 49 oaspeţii au restabilit egalitatea, corner de pe stânga executat de Istrate, Gugu se înalţă şi din şase metri marchează lejer cu capul. După doar trei minute Hanca scapă singur pe partea dreaptă, şutează plasat pe lângă Popescu dar şi pe lângă poartă.
Urmează o perioadă de dominare clară a partidei, Vasilache scăpat singur încearcă un lob reţinut cu lejeritate de portarul advers. Intrat la pauză, Cristian Bud scapă singur trece de Balauru, dar nu mai ajunge balonul care se scurge în aut de poartă.
În minutul 75 roş-albaştrii au irosit cea mai mare ocazie, Tîrnăcop a executat o lovitură liberă de la mijlocul terenului, Florn Lazăr singur cu capul din cinci metri reia total aiurea.
Cu zece minute înainte de finalul întâlnirii Sorean reia din vole, mingea are o traiectorie ciudată şi cade pe plasa din spatele orţii adverse.
Acelaşi percutat atacant Cristian Bud are şi ultima şansă a bihorenilor, scăpat de dreapta pătrunde în interiorul careului şi dorind să-i paseze în faţa porţii lui Şulea este blocat în momentul execuţiei.
Când toată lumea aştepta finalul întâlnirii, oaspeţii dau lovitura, Hanca ia o acţiune pe cont propriu de la jumătatea terenului, trece în viteză de visătorii apărători localnici, şi-l execută elegant pe Popescu.
Prelungirile nu aduc nimic nou, decât victoria oaspeţilor care s-au concentrat mai mult la finalizare.
FC Bihor: Popescu – Zanardinni (46 Bud), Tînc, Florin Lazăr, Vădrariu – Bic, Tîrnăcop, Sorian – Florin Pop, Vasilache – Puşcaş (72 Şulea). Antrenori: Marian Pană şi Rudy Kovacs.
FCM Târgu Mureş: Balauru – Miclea, Punosevac (39 Cristea), Gugu, Precup (61 Iordache) – Peteleu, Stere, Szilagyi, Hanca – Vîrtic, Istrate (86 Ganea). Antrenor: Cristian Coroian.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)