Soarta celor de la FC Bihor depinde de parteneriatul cu Liberty

0
Posted May 15, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

fc bihor

de Lucian Popa
Peste doar câteva etape se va încheia sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a, la fotbal. Din păcate pentru ei, fotbaliştii de la FC Bihor au avut o prestaţie mai mult decât lamentabilă pe parcursul campionatului, dezamăgitoare pentru acţionariat şi toţi susţinătorii. Formaţia bihoreană a început cu Gheorghe Ghiţ pe banca tehnică la serviciile căruia s-a renunţat după un rezultat de egalitate. A fost adus cu „surle şi trâmbiţe” Claudiu Niculescu cel de la care se aştepta să facă minuni, dar care se pare că încă nu are experienţa necesară să conducă o echipă spre primul eşalon. A venit Marian Pană un antrenor pe care rezultatele nu l-au recomandat cel puţin la Oradea. situaţia clubului este una foarte dificilă.
În vară va expira parteneriatul între Primăria, Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor pe de o parte şi Grupul de Firme „Liberty” pe de altă parte. Cu alte cuvinte la vară se va decide soarta echipei FC Bihor.
Prezent în cadrul unei emisiuni radio, Dumitru Voloşeniuc membru în Adunarea Generală a Acţionarilor al FC Bihor a recunoscut în sfârşit situaţia de-a dreptul dramatică.
Astfel după spusele lui existau trei variante. Cea mai bună prelungirea parteneriatului cu Liberty, cea de-a doua variantă susţinerea echipei în Liga a II-a fără jucători locali de valoare, fără buget de transferuri şi în continuare plătindu-se datoriile şi cea de-a treia, retragerea echipei din Liga a II-a şi înscrierea în Liga a III-a. Ceea ce nu ştia Dumiru Voloşeniuc este faptul că FC Bihor dacă se va retrage din Liga a II-a va ajunge în Liga a IV-a fără drept de promovare pentru trei sezoane.
După cum doar www.arenabihoreana.ro anticipa în urmă cu o săptămână, că ne place sau nu ne place, echipa are o singură şansă. Şi aceea se numeşte Marius Vizer, cel de care depinde dacă se va semna sau nu prelungirea acordului.
Şi în vara trecută s-a semnat înţelegerea în ceasul al „doisprezecelea” cu toţii sperând la prelungirea înţelegerii.
La această oră FC Bihor plăteşte 80 000 ron datorii către bugetul de stat în fiecare lună, în urma intrării în insolvenţă, iar alţi bani pentru investiţii nu există. Pentru a avea fotbal în judeţul Bihor sau mai bine spus în Oradea, sigura variantă în folosul ambelor tabere ar fi semnarea unui nou contract de parteneriat poate cu unele condiţii mai avantajoase pentru Liberty, care vor şti să negocieze folosindu-se de avantajele create.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)