Adrian Matei: “Lucescu facea in ’89 cam ce facea Oli in ’99, doi antrenori foarte preocupati de fotbal”

0
Posted June 8, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

adrian-matei[1]

preluare sptfm.ro
Proaspat promovat in Divizia B cu echipa din Berceni, tenicianul Adrian Matei, impreuna cu moderatorii emisiunii “Liga de wekend”,a deiscutat probleme din fotbalul nostrum:.
…despre transferul la Dinamo: “Ei erau cumva in cautari de jucatori si s-a nimerit la momentul ala sa ma ia Dinamo. Steaua a venit sa negocieze cu mine si i-au sunat pe astia de la Dinamo si m-a trimis in cantonament a doua zi la Campina unde mi-am blestemat vietile.Pe postul meu mai era Rednic si Ando, nu aveai cum sa intri, drept dovada cei doi au fost si titularizati la echipa nationala la turneul final. M-au bagat cu Farul Constanta si i-am batut cu 5-0. Lucescu m-a intrebat daca sunt pregatit si i-am spus ca sunt jucator profesionist, aveam 50 de meciuri in Liga 1, iar pe Rapid presiunea era mai mare decat pe Dinamo. Am jucat odata cu Steaua, ne-au batut cu 2-1, cand noi aveam doi elimianti. Paradoxal, l-a dat afara pe Camataru, ca l-a lovit Bumbescu”.
…cel mai bun antrenor cu care a lucrat: “Chiar daca nu am reusit sa fiu eu “the first”, dar de departe Lucescu era cel mai bun jucator cu care am lucrat, ce facea el in ’89, abia Oli mai facea in ’99. Doi antrenori foarte preocupati de fotbal”.
…despre fotbalul nostru, la nivel de juniori: “Nu ma gandeam ca se va ajunge la 2-2 cu Feroe, dar e cumva normal, pentru ca nu mai vin foarte multi juniori din urma. De vina sunt si jucatori, deoarece viata, prin ce le ofera, le distrage atentia pentru ca le schimba caracterul si optiunea pentru fotbal si ii determina sa se intrdrepte catre metode de a pierde timpul”.
Se faceau si atunci multe de tot. Inainte de un meci de cupa, doi jucatori erau de negasit. Eram in alerta generala, pentru ca nu ii gasea nimeni si se ascunsesera de nu-i mai gasea nimeni. Erau in camera frigroifica. Dar jucatorii de acum, in marea lor majoritate, sunt pur amatori ca mod de gandire. Poate ca aptitudini au calitati reale, dar mentalitatea lor este de amatori”.
…despre selectioner pe vremea cand purta sort: “Piturca mi s-a parut unul dintre cele mai inteligente varfuri pe care le-a avut Romania. Disparea din joc in unele momente, dar cand aparea scutura plasa”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)