Bătaie de joc la FC Bihor!!!

2
Posted June 19, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

faza 1 b
de Lucian Popa
A trecut încă o zi fără noutăţi importante la clubul din Iosif Vulcan. Şi nu va fi singura. Aşa cum era de aşteptat parteneriatul între Primăria Municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor pe de o parte şi Grupul de Firme „Liberty” pe de altă parte nu va mai fi semnat.
După doi ani de colaborare cele două părţi au decis să se despartă pe cale amiabilă. Şi abia acum au început problemele serioase la FC Bihor. Puţină lume ştie că la această oră roş-albaştri plătesc lunar suma de 80 000 ron datorii acumulate de-a lungul anilor plus penalităţile către instituţiile statului. Şi nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acesta datorii!
În nici un caz nu vor exista bani pentru performanţă în continuare. Actuala conducere mai precis membri Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) se încăpăţânează să menţină echipa în Liga a II-a. Dar cu ce jucători?
Dan Matei director al LPS „Bihorul” spunea înainte cu câteva săptămâni (îmi permit să-l citez): „Se pregăteşte terenul pentru Cheregi”. Şi avea dreptate. Se pare că noul antrenor al echipei FC Bihor va fi Călin Cheregi. Un antrenor tânăr, lipsit total de experienţă care a lucrat doar la copii şi juniori, aflat pentru prima dată în această ipostază. Deocamdată nimic oficial, dar o decizie total aiurea, luată de nişte oameni total iresponsabili.
Problema începe la nivelul jucătorilor. Dumitru Voloşeniuc „vocea celor de la FC Bihor” din cadrul AGA declara că o să se de-a credit tinerilor. Care tineri? Cei care evoluează în Liga a V-a Bihor care nu au nici o valoare. Aceştia sunt viitorul lui FC Bihor? În nici un caz. Ei pot să joace doar în judeţ unde Beiuşul i-a bătut acasă, au pierdut la Roşia sau mai ştiu eu unde. Aceştia în nici un caz nu sunt jucători de eşalonul secund.
Se vehicula unele nume de jucători cu experienţă, gen Bundea, Gego, Mihuţ sau Sfârlea. Cu alte cuvinte ne întoarcem în anii 2000 atunci când respectivii erau destul de tineri, dar fără să-i cunoască multă lume. Cu tot respectul fără a-l jigni pe Zeno, parcă nici aceştia nu sunt jucători de eşalonul al doilea. Sunt jucători care au jucat barajul să nu retrogradeze din Liga a III-a în Ungaria!
Cu alte cuvinte s-a ajuns în situaţia ca cei care conduc clubul să-şi bată joc de el. Asta e părerea mea personală. Fără a fi influenţat de nimeni.
Şi o altă problemă stringentă va apărea. Cum vor fi plătiţi aceşti jucători pentru că Primăria şi Consiliul Judeţean Bihor nu au voie să de-a salarii. Vor juca pentru onoare. În nici un caz. Se va face o „maşinărie financiară” sau mai bine spus se va găsi un sponsor fictiv sau o fundaţie prin care se va vira banii de salarii. Până atunci însă să fim optimişti şi să speră că nu se va ajunge unde se prefigurează… pentru că Oradea dacă va avea o echipă în Liga a II-a aceasta va fi una modestă. în actualele circumstanţe.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    Bontea

    De unde stii tu ca cei din liga a 5-a nu au nici o valoare?? Ai fost la meciurile cu Beius sa vezi cum au decurs meciurile ?? E sigur ca nu toti de acolo nu pot face pasul inca la echipa mare pentru liga a 2-a , pentru ca sunt si destul de tineri , jucatori nascuti in 94-95 . Faptul ca pui niste tineri langa Zeno e poate cel mai bun lucru , pentru ca un jucator de 17-18-19 ani are ce invata de la el , dar noi nu gandim asa , ne grabim doar sa aruncam cu noroi . Iar referitor la Ungaria , se stie ca in curand vor fi peste noi din toate punctele de vedere , pentru ca deja d.p.d.v al infrastructurii , organizarii , promovarea juniorilor sunte peste noi. Asa ca . . .
    •  

      Ar fi bine să meargă lucrurile exact cum a-ţi spus dar mă îndoiesc. Până la proba contrarie ăsta e adevărul, or să joace din nou jucătorii pe pile cum a mai fost cazul în ultima perioadă la juniori. E lumea sătulă de aşa ceva. Om trăi şi om vedea.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)