Comitetul Olimpic Internaţional atac la adresa lui Marius Vizer

0
Posted June 5, 2013 by Lucian Popa in crisul

Marius Vizer
preluare ziaruldesport.ro
Deși alegerea lui Marius Vizer în fruntea SportAccord a creat o emulație la nivel național, planurile sale la șefia acestui organism mondial nu sunt deloc pe placul conducerii Comitetului Olimpic Internațional. A fost lansat chiar un manifest, cu trimitere directă la câteva dintre inițiativele lui Marius Vizer.
„Jocurile Olimpice trebuie să fie protejate, iar competițiile paralele de același tip, care ar putea leza semnficația lor, trebuie înlăturate”, scrie Denis Oswald în manifestul intitulat „Cele 5 cercuri” (My Five Rings). Denis Oswald este unul dintre cei 5 candidați la șefia Comitetului Olimpic Internațional și a ieșit imediat în evidență prin acest program îndreptat împotriva inițiativelor propuse de Marius Vizer.
Românul vrea organizarea unor evenimente sportive mondiale, care să depășească amploarea Jocurilor Olimpice, la un interval de 4 ani. Denis Oswald, membru în Comitetul Olimpic Internațional din 1991, și un apropiat al lui Jacques Rogge este primul care lansează o opinie oficială față de ideile lui Vizer.
Oswald are 66 de ani și este fostul șef al Federației Internaționale de Canotaj. Programul său are și adepți de seamă. Nu mai puțin de 14 oficiali importanți din cadrul Comitetului Olimpic Internațional au semnat manifestul său, ceea ce întărește poziția forului olimpic față de noua politică pe care o propune SportAccord prin vocea lui Marius Vizer.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)