Cosmin Radu se retrage definitiv din naţionala României

0
Posted June 19, 2013 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

cosmin
preluare agerpres.ro
Cel mai valoros poloist român din ultimii ani, Cosmin Radu, a anunţat, că se retrage definitiv din echipa naţională de polo pe apă a României.
Sub numele ”Manifest pentru performanţă”, Cosmin Radu explică în scrisoarea deschisă că a luat această decizie în urma modului în care Federaţia Română de Polo l-a ales pe selecţionerul Vlad Hagiu, dar şi din cauza lipsei de interes a conducerii forului naţional pentru investiţii care să sprijine performanţa la echipa reprezentativă.
”La finalul anului trecut, am considerat, în calitate de lider al unei formaţii de sportivi de înaltă performanţă, că singura echipă ce a reprezentat România la Olimpiadă în 2012 merită un loc fruntaş şi în priorităţile Federaţiei Române de Polo, pentru a continua performanţa şi a vă face mândri că sunteţi români, la competiţiile internaţionale. Am luat decizia de a mă retrage din poziţia de căpitan al Naţionalei până în momentul în care echipa va beneficia, la adevărata valoare, de condiţii de antrenament, joc şi performanţă demne de succesul nostru, dar şi de toate eforturile pe care fiecare dintre membrii echipei le depune”, afirmă Cosmin Radu în comunicat.
Radu, transferat recent la echipa croată Primorje Rijeka, a mai precizat că la 9 luni de la momentul în care a anunţat decizia de a renunţa la banderola de căpitan al echipei naţionale, ”situaţia este similară cu momentul în care am plecat şi premisele actuale nu prevăd o schimbare semnificativă, motiv pentru care hotărârea mea rămâne la acelaşi stadiu, în ciuda promisiunilor repetate şi nerespectate ale oficialilor Federaţiei Române de Polo de a crea o echipă care să susţină eforturile Naţionalei”.
”Am refuzat convocarea la Naţională, din cauza modului prin care Federaţia Română de Polo a decis alegerea noului selecţioner”, subliniază Cosmin Radu, care a menţionat că a fost contact de către reprezentanţii federaţiei, în luna ianuarie, prilej cu care a prezentat o serie de solicitări ce aveau ca scop ”crearea unui mediu de nivel normal pentru antrenamentele echipei şi formarea unei premise de la care generaţiile viitoare de sportivi să poată evolua”.

Radu consideră că fără minimum de investiţie, în principal, de interes şi pasiune pentru acest sport, echipa naţională nu poate face performanţă şi a solicitat mai multe lucruri Federaţiei Române de Polo.

Prima condiţie pusă de Cosmin Radu este ”transparenţă în alegerea antrenorului Naţionalei de Polo a României”, deoarece ”contestând în mod direct calitatea de lider şi capacitatea de a inspira reuşitele echipei ale actualului antrenor, consider că procesul de recrutare a antrenorului singurei echipe sportive române la Olimpiada din 2012 a fost lipsit de transparenţă, onestitate şi criterii clare de selecţie. Doresc ca Federaţia Română de Polo să motiveze alegerea antrenorului Vlad Hagiu şi punctajul obţinut de acesta în comparaţie cu restul candidaţilor, precum şi rezultatele deosebite dovedite în timp”.

Cosmin Radu a mai cerut şi selecţionarea unui antrenor secund şi a unui director sportiv, de prim rang, dar şi un staff tehnic real şi complet, deoarece naţionala de polo are nevoie de o echipă de profesionişti, ”care să ne sprijine, să ne ajute şi să ne conducă în continuare către performanţă. Nu putem evolua către mai mult, mai bine, mai sus pe podium fără un staff dedicat, profesionist şi bine pregătit. Pe lângă masor, preparator fizic, medic avem nevoie de un departament de marketing profesionist, care să ne poziţioneze corect în faţa publicului şi a potenţialilor sponsori”.

O altă problemă pusă de Cosmin Radu este introducerea unui sistem de stimulare financiară a jucătorilor: ”Pentru a putea crea premisele unei concurenţe reale între componenţii echipei naţionale, am cerut ca jucătorii să primească o indemnizaţie în baza unei grile de salarizare. Motivarea pe care fiecare jucător o simte, legată de dorinţa de a aduce glorie ţării, trebuie dublată de o recompensă reală pentru eforturile pe care le depune”.

Cosmin Radu precizează că deşi are cetăţenie dublă nu şi-a dorit să facă parte din nicio altă naţională în afară de România. ”Îmi doresc să revin la Naţionala României şi să fac românii mândri de noi în continuare. Dar mai ales, îmi doresc ca tinerii noilor generaţii să aibă parte de condiţii europene pentru perfomanţă. Federaţia Română de Polo trebuie să înţeleagă necesitatea unor investiţii reale, pentru viitorul acestui sport în ţara noastră, fără a se mai ascunde în spatele birocraţiei”, a conchis Cosmin Radu


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)