Costel Dănculea câştigă Cupa Europeană de la Celje

0
Posted June 18, 2013 by Lucian Popa in Judo

danculea

de Lucian Popa
Comportare remarcabila a oradeanului Costel Danculea (foto pe podium), legitimat la CSM – Liberty Oradea, la Cupa Europeana de Seniori desfasurata in localitatea Celje (SLO) unde s-au întrecut peste 200 de judoka în competitia masculina, din 22 de tari europene. În cadrul categoriei 73 de kg, au fost prezenti 44 de sportivi. In turul 1, Costel Danculea invinge la wazari (7 puncte), pe elvetianul Sommer, in turul 2, trece la ippon (10 puncte) de italianul Mazzadra, apoi in turul 3 invinge din nou la wazari pe olandezul Biekmann, iar in turul 4 trece tot cu wazari de germanul Friedrich.
Meci dramatic in semifinala cu germanul Voelk, pe care il invinge la yuko (5 puncte), victoria fiind cu atat mai importanta cu cat germanul castigase ultimele 3 intalniri directe.
In finala, Costel Danculea, trece la ippon de rusul Galuaev, reusind un rezultat deosebit, performanta cu care isi depune o candidatura serioasa in vederea participarii la Campionatele Mondialele ce se vor desfasura la sfarsitul lunii august, la Riode Janeiro, reusind in acelasi timp sa se inscrie si in cursa de calificare pentru JO 2016 – Rio.
La Celje, in limitele aceleiasi categorii, 73 kg, a concurat si Dan Fasie, care trece usor in primul tur la ippon de germanul Tobias, pierzand insa in turul 2, tot la ippon, in fata Campionului European en titre, slovenul Rok Draksic.
Ambii sportivi legitimati la CSM Liberty Oradea, sunt pregatiti de Emil Morar si koreanul Han Sang Ho;


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)