FC Bihor, la începutul unui nou capitol

0
Posted June 21, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

atac

preluare fc bihor.ro
După despărțirea de Grupul de Firme Liberty, protocol de colaborare cu care s-a încheiat sâmbătă, 15 iunie și nu a mai fost prelungit, conducerea clubul FC Bihor a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul clubului, noua strategie.
Astfel, echipa orădeană de fotbal va miza în mare parte de acum încolo pe jucători bihoreni, unii tineri, proveniți din propria pepinieră, de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, iar ceilalți jucători experimentați, care se vor reîntoarce la clubul „roș-albastru”.
„Vom porni un proiect, spunem noi, ambițios, care se va concentra pe jucători bihoreni și pe jucătorii crescuți la centrul nostru de copii și juniori. Lângă jucători experimentați bihoreni, care doresc să se întoarcă acasă, vom încerca să creștem o echipă formată din copii aduși de la echipa a doua și de la lotul de juniori A, copii care pot fi pregătiți să facă pasul către liga a II-a. Pentru acest proiect i-am cooptat pe domnul Gheorghe Ghiț, antrenorul care a promovat FC Bihor pe plan sportiv în 2011 și el va fi secondat de Călin Cheregi, care rămâne în continuare șeful Centrului de Copii și Juniori. Pentru toate acestea avem susținerea atât a Primăriei Oradea, cât și a Consiliului Județean”, a declarat președintele clubului, Șerban Morcan.
„Sunt bucuros că fac parte din acest proiect. E un proiect ambițios și sper ca el să fie unul reușit”, a declarat, la rândul său, Gheorghe Ghiț, cel care revine în calitate de antrenor principal al echipei.
„Pentru mine este o onoare că sunt în acest proiect care urmează să fie derulat. Încerc să identific cât mai bine tinerii din cadrul Centrului, pentru a putea face pasul spre performanță și, totodată, sunt onorat că pot să lucrez alături de colegul meu Gheorghe Ghiț”, a spus, la rându-i, Călin Cheregi, cel care a fost numit antrenor secund.
„Prezența mea aici este una de natură să asigure suportul, atât moral, cât și, ulterior, de finanțare a municipalității în acest proiect. Din momentul investirii ca membru în AGA, pe lângă preocuparea pentru asigurarea condițiilor pentru îndeplinirea obiectivului avut la vremea respectivă, municipalitatea s-a străduit să optimizăm un pic și partea de costuri. În acest sens ne dorim ca grupele de copii din cadrul Centrului de Copii și Juniori să nu mai naveteze la Paleu, decât în situații deosebite. Am început amenajarea terenului Motorul, se fac antrenamente acolo și urmează ca până la finalul anului să încercăm să mai amenajăm încă un teren la dimensiuni regulamentare sintetic. Avem o suprafață disponibilă de 8000 metri pătrați în acea zonă și în mod sigur vom reuși chiar dacă nu vom finaliza în totalitate, dar vom face i acel sintetic de care este mare nevoie în condițiile improprii meteorologice de la sfârșitul toamnei și în iarnă. În rest, am încredere în echipa propusă de domnul președinte Morcan. Sunt convins că obiectivul principal al acestui proiect, care nu este de scurtă durată, rămâne promovarea tinerilor jucători, crescuți de Centrul de Copii și Juniori, iar în subsidiar să ne bazăm pe jucători bihoreni cu experiență”, a declarat viceprimarul Ovidiu Mureșan.
„Vreau să-i urez domnului președinte Morcan, la mulți ani, astăzi este ziua lui, sper să fie o zi norocoasă, din toate punctele de vedere, atât pentru el ca și conducător, cât și pentru suporterii, pentru microbiștii bihoreni, care așteaptă performanță sau care așteaptă mai mult de la noi. Din păcate, am avut doi sau trei ani de zile, când am avut o promovare sportivă și nu am avut licența, am avut de două ori licența și nu am avut promovare sportivă. Începem un nou proiect, eu cred în el, eu cred în echipa de conducere și aici vreau să mulțumesc pe această cale finanțatorilor, care au înțeles și ne-au dat credit, atât Consiliul Local, cât și cel Județean, să demonstrăm sau acești băieți să demonstreze că se poate cu un buget la 40 % față de cât aveam înainte”, a precizat la rândul lui, Dumitru Voloșeniuc, reprezentantul Consiliului Județean, cel care este însă și membru AGA.
Președintele clubului, Șerban Morcan a subliniat că acest nou proiect este gândit pentru o perioadă de 3 ani de zile și a mulțumit colaboratorilor de la Liberty, apreciind că au fost trei ani în care s-a lucrat bine împreună, fiind „parteneri care s-au ținut de cuvânt și de ceea ce s-au angajat”.
Obiectivul echipei în următorul sezon va fi evitarea retrogradării, iar primul jucător care și-a dat acordul să evolueze pentru FC Bihor în noul sezon este Dorin Mihuț. Se mai poartă tratative însă și cu Zeno Bundea, Sebastian Sfârlea, Raymond Lukacs, Alexandru Gego, Sorin Tegzeș sau Călin Fildan.
De la centru de Copii și Juniori al clubului vor fi promovați Ionuț Pop sau Sergiu Bactăr, ia rd ela echipa a doua se au în vedere și Hosu, Olariu și Lorincz.
De asemenea, din grupul de jucători de la Liberty se speră menținerea câtorva jucători, nominalizați, în acest sens fiind Mădălin Popa, Bogdan Țoca, Ovidiu Popa, Ovidiu Bic și Răzvan Lupu.
Salariul mediu al unui jucător din noua echipă va fi de 1500 de lei, iar cel mai mare nu va depăși 2500 de lei.
În total se dorește formarea unei echipe care să cuprindă 25 de jucători, dintre care 20 să fie bihoreni.
Reunirea lotului pentru pregătirea noului sezon este fixată pentru data de 8 iulie.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)