FC Hidişelul de Sus, câştigătoarea Cupei României pe plan judeţean

0
Posted June 22, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

003

de Lucian Popa
Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea a găzduit finala Cupei României, faza judeţeană, ediţia 2013-2014.
S-au întâlnit echipele FC Hidişeul de Sus şi viitorul Marghita. Aşa cum era de aşteptat gruparea din Hidişel a reuşit în final să se impună cu scorul de 4-2 (2-1). A fost un meci în care ambele echipe au făcut o mare risipă de efort în final cei mai valoroşi câştigând fără probleme.
Elevii lui Adrian Iova un antrenor fericit au început bine partida punând stăpânire pe mijlocul terenului cu o posesie prelungită fără ocazii clare. După douăzeci de minute de joc partida se echilibrează, cei din Marghita încercând rare contraatacuri.
Primul gol al partidei l-au reuşit cei din Marghita prin Lukacs care a profitat la o lovitură de colţ de o gravă greşeală a portarului advers. Era minutul 22. După doar cinci minute Dimtri Sundas a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap din interiorul careului.
Până la pauză Hidişelul a trecut în avantaj prin acelaşi jucători Dimitri Sundas cel care a marcat din faţa porţii adverse.
În partea a doua tot galben-negrii sunt mai insistenţi, intrarea lui Giura animând imediat partida. În urma unei faze colective de atac Grosu după scorul la 3-1 cu o execuţie de fineţe din faţa porţii adverse.
Urmează o perioadă în care cei din Marghita doresc dar nu au forţa ofensivă să revină în joc, iar contrele adversarului sunt foarte periculoase.
Cu un sfert de oră înainte de final acelaşi atacant Dimitri Sundas, fiul unui grec stabilit de peste 20 de ani în Oradea care a jucat şi el fotbal reuşeşte să aducă liniştea în tabăra lui Siros & co. după ce a punctat pentru 4-1.
Finalul a fost unul în care Lukacs şi-a mai trecut o dată numele pe lista marcatorilor de astă dată din penalti 4-2.
Victorie fără dubii obţinută de cei din Hidişelul de Sus care la primul an în Liga a IV-a Bihor au făcut o figură frumoasă atât în campionat cât şi în Cupa României.
Printre cei prezenţi la Stadion şi-a făcut apariţia la jumătatea primei părţi şi Şerban Morcan preşedintele formaţiei FC Bihor însoţit mai mereu de Dumitru Voloşeniuc, membru al Adunării Generale a Acţionarilor. Alături de aceştia printre numeroşii spectatori s-au aflat o serie de fotbalişti din majoritatea eşaloanelor inferioare, conducători sau antrenori ai echipelor bihorene.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)