FRH schimbă regulile organizatorice în timpul jocului

0
Posted June 30, 2013 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

020

de Lucian Popa

Pentru completarea locurilor din Liga Naţională (până la 12 echipe) si soluţionarea cazului in care una sau mai multe echipe cu drept de participare in Liga Nationala nu se inscriu sau se retrag inainte de inceperea competitiei, in perioada 08–10.07. Federaţia Română de Handbal organizeaza la Bucuresti, Sala L. Grigorescu, Turneul de baraj pentru promovarea in Liga Nationala (feminina si masculina).
Au drept de participare echipele retrogradate din Liga Nationala si echipele clasate pe locul doi in seriile Diviziei A care au drept de promovare ( mai putin echipele de juniori si echipele cluburilor din Liga Nationala ).
Daca o echipa din Divizia A nu se inscrie la Turneul de baraj, locul acesteia poate fi luat de urmatoarea clasata.
Sportivilor ale caror contracte si-au incheiat valabilitatea (la data pentru care au fost semnate) dupa terminarea Ligii nationale sau Diviziei A, li se acorda drept de joc la Turneul de baraj pentru promovarea in Liga Nationala.
Nu au drept de joc sportivii care s-au transferat de la alte echipe la echipele participante la turneu.
Daca echipa care si-a castigat dreptul de a se inscrie in Liga Nationala nu indeplineste cerintele de participare, locurile acestei va fi luat de urmatoarea clasata la Turneul de baraj.
Programul jocurilor se va stabili conform Tabelei Berger, numerele de ordine fiind : nr. 1 – loc 11 Liga Nationala, nr. 2 – loc 12 Liga Nationala, nr. 3 – una din locurile 2-4 din Divizia A seria Est si nr. 4 – una din locurile 2-4 din Divizia A seria Vest.
Cu alte cuvinte cu referire exactă la Divizia A, Seria vest echipa Extrem Baia Mare va participa la barajul de promovare. Dar echipa nu mai are jucători şi nici nu are potenţialul valoric de a se prezenta.
În aceste condiţii CSM Oradea are avea dreptul de participare dar Sebi Tudor (foto) antrenorul formaţiei bihorene nici nu vrea să audă de aşa ceva.
„Nu este posibil să fim chemaţi să jucăm barajul de promovare fără să fi fost anunţaţi dinainte. Noi în nici un caz nu ne vom prezenta la baraj, dar pentru sezonul viitor ne dorim promovarea. Chiar dacă vom avea un buget redus cu 40% vom încerca să ne îndeplinim obiectivul” declara în exclusivitate de Sebi Tudor pentru www.arenabihoreana.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)