JUPP HEYNKES SI POSETUTA FEMEILOR DIN ROMANIA

0
Posted June 19, 2013 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

kun

de Kun Attila
I-mi doresc ca Jupp Heynkes, fostul antrenor al echipei Bayern München, sa nu se lase de meserie. Nicidecum acuma. Nu o cunosc pe sotia lui, si nu am vazut-o nici macar la televizor, dar asi dori sa fie o romanca! Va spun de ce. Ele stiu sa se apare si sa atace cu arma lor secreta: posetuta. Nu odata am auzit raspunzand la commentariile obraznice ale barbatilor: “Ai grija ca iti trag una cu posetuta!” Exact asa o femeie ii trebuie lui Heynkes, ca sa-l apere in lumea nebuna a fotbalului de azi.
Dupa scurta vreme de la inceperea campionatului, conducerea echipei BM a anuntat ca la sfirsitul sezonului Jupp Heynkes isi va incheia cariera de antrenor si noul va fi Josep Guardiola. Pana aici totul in buna regula, lumea a inteles si a acceptat decizia lui.
Dar eu stau si ma intreb cum se poate ca Heynkes nu a stiut de propria sa decizie, ca nu a fost intrebat de planul lui de viitor, ca hotarirea conducerii a fost luata deja in noiembrie? Scurt si concis, eliminarea lui Heynkes a fost prezentata de parca ar fi fost propria lui decizie. Suparat foc comentariul lui la adresa conducerii a fost: “Poate imi permiteti sa hotaresc eu asupra soartei mele!” Ar fi avut o romanca langa el, poate ea dadea cu posetuta dupa bosii de la Bayern si bine facea! Am si visat – vis placut – cum Rummenige &Co fug de frica ei…
Revenind la Heynkes, un tip cu un caracter ireprosabil, cu maturitatea si experienta cizelata de 58 de ani de activitate sportiva, linistit in analizarea esecurilor sau a succeselor echipei lui, care nu urla si nu tipa pe marginea terenului, nu-si bate pieptul dupa o victorie, si cel mai important, cunoaste si vorbeste limba fotbalistilor. Sa tii 25 de jucatori un an intreg la masa motivatiei infometati sa joace, este enorm de dificil, ne mai vorbind atunci cand se stie ca vei parasi echipa la sfarsitul campionatului si totusi castigi toate competitiile. Precis sinteti de acord ca el merita o romanca cu posetuta.
Uitindu-ma la finala cupei Germaniei la televizor, dupa meci au fost aratate fetele fericite ale conducatorilor de la Bayern. Nu am putut sa nu ma gindesc la hotararea lor pripita si incorecta. Am impresia ca moralul, etica, cinstea, este de multe ori brutal faultata de unii din lumea fotbalului. Este nedrept ca ei nu primesc cartonas rosu, si daca Hoeness scapa nepedepsit din afacerea “goana dupa bani” voi fi foarte dezamagit de democratia germana! In caz negativ mai am o speranta: o romanca cu posetuta.
S-a zvonit ca in sezonul viitor, Heynkes preia echipa spaniola Real Madrid. Ce satisfactie ar fi pentru el, (si si pentru mine) sa cada cu Bayern si s-o elimine din competitie, dand in ierarchia puterii o lovitura in sens invers, adica de jos in sus, nu ca de obicei .
Fiind la Oradea, am vizitat doua meciuri a fostei mele echipa FC Bihor. Nu comentez cele vazute. Fapt este ca acolo am auzit ca in fotbalul romanesc coruptia este mai mult decat presenta. Nu am spus nimanui, dar ca fost jucator in echipa nationala, cred sa cunosc cauzele probabile ale acestui fenomen: pe de-o parte frica barbatilor de a mai cumpara posetute pentru femei, pe de alta parte femeile nu mai stiu unde dai si unde crapa si in sfarsit posetutele sint fabricate din piele de drac, iar adevarul si dreptatea nu intereseaza nici pe dracu.
PS. Citind randurile de mai sus, fosta mea logodnica a fugit repede sa cumpere cea de-a 27-a posetuta. Pentru apararea modei si a dreptatii santem bine inarmati, spune ea. De ce imi vine mie totusi sa dau cu “posetuta” dupa ea? Cu cea mai scumpa bineinteles, ca nu-s zgarcit…


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)