Korozsi Dorina confirmă forma bună la internaţionalele României

0
Posted June 9, 2013 by Lucian Popa in Atletism

dorina

Cornelia Deiac şi Bianca Lazăr pe locul secund
de Lucian Popa

În urmă cu câteva zile Stadionul „Dinamo” din Bucureştia găzduit ediţia a 58-a a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României. A fost o întrecerea la care au luat startul pe lângă performerii noştri şi o serie de atleţi invitaţi din partea Federaţiei Române de Atletism.
Cel mai bun rezultat al delegaţiei bihorene avea să-l reuşească semifondista Korozsi Dorina cea care a câştigat proba de 800 m feminin. Legitimată la CS Crişul Oradea, antrenor Kadaş Karloy, Dorina (foto premiată de antrenor) a reuşit în final să treacă prima linia de sosire după 2:05,56. În urma acestui rezultat atleta locală va fi inclusă în lotul naţional al României pentru importantele competiţii din această vară şi anume Campionatele Europene, Campionatele Balcanice sau cele Universitare. Pentru ea va fi o nouă provocare să participe la un mare concurs internaţional pentru a-şi arăta valoarea când întâlneşte sportivi consacraţi în două probe şi anume 400 m şi 800 m.
Colega acesteia Cornelia Deiac multiplă campioană naţională la săritura în lungime a terminat proba pe locul al doilea după o performanţă de 6,50 m. Bihoreanca legitimată la CSM Oradea antrenor Virgil Preda a fost depăşită de rusoaica Ekaterina Khalyutina cea care a sărit cu un centimetru mai mult decât partenera de întrecere.
O altă sportivă legitimată la CS Crişul şi anume Bianca Lazăr Fazecaş a încheiat proba de aruncare a ciocanului pe locul al doilea după o aruncare care a măsurat 58,89 m. Bianca este antrenată de Livia şi Albert Meheş. Proba a fost câştigată de Bianca Perie cu 67,14 m. Pe locul cinci a mai încheiat săritorul în lungime Sasca Andrei cu o performanţă de 7,40 m.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)