Orădeanul Sebi Achim câştigător al Cupei României cu Petrolul Ploieşti

0
Posted June 2, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

sebi

de Lucian Popa
Petrolul Ploiești s-a impus cu 1-0 în finala Cupei României disputată pe Arena Națională cu CFR Cluj. Singurul gol al meciului a fost marcat de Jeremy Bokila în startul meciului. Petrolul a avut și două bare în prima repriză, iar CFR Cluj a avut gol anulat pentru offside în ultimul minut. Din echipa învingătoare a făcut parte şi orădeanul Sebastian Achim cel care şi-a făcut junioratul la FC Bihor şi în cele din urmă a ajuns la Petrolul Ploieşti. Bihoreanul a intrat pe teren în ultimele minute ale întâlnirii şi a avut o evoluţie apreciabilă.
Atmosfera absolut fantastică pusă în scenă de zecile de mii de suporteri ploieșteni a fost răsplătită cu un meci pe măsură. Arena Națională a fremătat de strigătul tribunelor, iar jocul din teren a fost și el unul spectaculos.
Tonul a fost dat încă din minutul 9, când Jeremy Bokila a deschis scorul după ce l-a umilit din preluare pe Cadu. CFR Cluj a încercat să dea replica, prin atacuri prelungite și o presiune tot mai accentuată în preajma careului lupilor galbeni.
Aceștia n-au renunțat nici ei la intențiile ofensive, deși au făcut vizibil pasul înapoi în protejarea avantajului minim. Ocaziile de gol au apărut astfel la ambele porți, Mojica fiind aproape de 2-0 în minutul 30, pentru ca patru minute mai târziu Diogo Valente să rateze golul egalizator.
Finalul primei reprize a mai adus două mari ocazii în dreptul ploieștenilor, Manasse și apoi Boudjemaa fiind la capătul unor acțiuni de atac încheiate cu mingea trimisă în bară.
început sub nota de dominare a ardelenilor. Elevii lui Eugen Trică au declanșat asaltul la poarta lui Hamutovski, însă Petrolul s-a baricadat excelent în defensivă. Doar Rui Pedro și Gabi Mureșan au dat câteva emoții la poarta ploieștenilor, de cealaltă parte Bokila fiind principala sursă de pericol.
Intrarea lui Pantelis Kapetanos în atacul formației din Gruia n-a adus decât câteva încercări de a obține penalty pentru atacantul grec. La Petrolul a intrat în ofensivă și Vlad Morar, ale cărui torpile de la distanță i-au dat mari bătăi de cap lui Felgueiras.
Finalul meciului i-a găsit pe ploieșteni având posesia, în încercarea de a ține mingea cât mai departe de propria poartă, în timp ce atacurile haotice ale clujenilor au ajuns tot mai rar și mai puțin periculos la poarta lui Hamutovski. Ultimul minut al prelungirilor a adus un gol anulat pentru CFR Cluj, în urma unei faze fixe la care doi jucători au fost în offside.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)