Polo-ul românesc poate câştiga un mare antrenor, Oradea un mare caracter

0
Posted June 4, 2013 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

001

de Lucian Popa
Încă nu a apucat să se retragă. Dar a făcut un pas mare spre antrenorat. Dacă va fi un bun tehnician sau nu, timpul va hotărî. Dar are mari calităţi. A trecut pe la toate grupele de juniori ale celor de la Crişul Oradea ajungând căpitanul echipei naţionale. A făcu performanţă atât la echipele de club din România, Ungara sau Italia cât şi cu naţionala. Nu e greu de ghicit numele lui. Kadar Kalman.
Pentru cei mai în vârstă este un jucător de excepţie, pentru cei mai tineri este un antrenor tânăr, model şi totodată un bun „coechipier”. Asta pentru că la antrenamente intră în bazin alături de colegi.
De câteva zile Kadar Kalman (foto alături de Ionel Bungau), a fost prezentat oficial ca şi unul dintre antrenorii juniorilor I de la CS Crişul, proaspăt campioni naţionali.
Este o mare realizare personală, pentru că după 8-9 luni de când a devenit antrenor deja a şi câştigat primul titlu.
A impresionat prin modestia lui. Dar şi prin caracterul său. Puţini ştiu că la această oră Kadar Kalman este antrenor BENEVOL la Crişul Oradea în condiţiile în care nu există post de antrenor pentru acesta. Este foarte adevărat că încă mai joacă la CSM Oradea în liga Campionilor, fiind din nou campion naţional. S-a retras de la naţională, dar deocamdată nu a decis să se retragă din activitatea de sportiv. şi nu cred că e cazul.
Cu siguranţă că pentru Kadar Kalman a fost doar un simplu, dar va rămâne cu amintirea unui campionat în care a avut şi el o contribuţie aparte.
Deşi e nou în meseria de antrenor puţini sunt cei care îi pot da sfaturi lui Kadar, dar vor exista mereu cei care îl vor susţine. Nu vreau să-mi fac imagine pe spatele lui. Ne cunoaştem nu foarte bine, dar ne respectăm. Şi de aici … se pot trage multe concluzii.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)