Real Madrid, noua regină a Spaniei

0
Posted June 19, 2013 by Lucian Popa in Baschet

baschet

de Lucian Popa
Palacio de los Deportes a găzduit miercuri noaptea partida cu numărul cinci şi cea decisivă din cadrul finalei Campionatului Naţional de baschet masculin al Spaniei.
Aşa cum era de aşteptat s-au întâlnit de departe cele mai bune echipe din peninsulă şi anume Real Madrid în calitate de gazdă şi Regal Barcelona. La finalul partidei gazdele au reuşit să se impună cu scorul de 79-71 (20-18, 21-14, 14-16, 24-23) şi să câştige totodată titlul mult aşteptat de ani de zile. A fost trebuie să precizăm un meci în care Barcelona a pierdut nenumărate mingi în terenul advers fără a ajunge să arunce la coş.
Gazdele au început perfect partida reuşind să conducă cu scorul de 10-0 după patru minute, perioadă în care jucătorii blaugrana nu au marcat nici un punct. Urmează un bine venit time-aut cerut de Xavier Pascual, iar partida se echilibrează. Din păcate oaspeţii ratează mult prea mult iar Rudy Fernandez şi Sergio Llull menţin diferenţa de zece puncte, 20-10. finalul primului sfert le-a aparţinut vizitatorilor care au recuperat inteligent 20-18.
În debutul sfertul al doilea oaspeţii egalează situaţia dar madrilenii nu renunţă la luptă. Ei reuşesc un parţial de 6-0 şi condus, dar Tomic punctează şi el. Lorbek se descurcă foarte bine sub panoul advers, şi Regal Barcelona revine în meci.
După aproape 16 minute de joc oaspeţii preiau pentru prima dată conducerea 32-31. După ce Navarro ratează de la mare distanţă, Rudy Fernandez îşi duce echipa în avantaj. Mirotic este foarte dificil de oprit sub panoul catalan, iar madrilenii reuşesc să crească constant diferenţa. Aşadar sfertul al doilea se încheie cu scorul de 21-14.
Repriza a doza începe cu un Rudy Fernandez în zi bună secondat de Carroll, iar după doar 37 de secunde din nou Barcelona solicită timp de odihnă. Gazdele domină clar pe fondul unei evoluţii foarte modeste a adversarului. Sada sau Oleson sunt de nerecunoscut iar Tomic e sancţionat cu fault ofensiv. Diferenţa se menţine constant peste 10 puncte, Navarro (foto, în acţiune) lipsind cu desăvârşire catalanilor. Ingles aduce pe Regal la doar nouă lungimi în spatele Realului şi speranţa se reaprinde. Dar experienţa organizatorilor face ca meciul să curgă în favoarea acestora. Arbitrii ajută gazdele, Ingles marcând ultimele puncte. Sfert adjudecat de oaspeţi 14-16.
Darden deschide ultimul sfert cu o reuşit de senzaţie de la mare distanţă, şi Ingles în imită. Realul impune un ritm foarte ridicat, iar adversarul pierde cu uşurinţă multe posesii.
Felipe Reyes ratează o liberă şi o duce pe Real la 12 puncte diferenţă. Laskevicius iese al rampă în final dar deja este aproape imposibil. Mavrokefalidis face greşeală după greşeală, iar alb-albaştri profită. Rudy Fernandez face o recuperare ofensivă dar Laskevicius marchează de trei puncte. Trei libere pentru Oleson, marcând doar două. Cu 25 de secunde înainte de final scorul era 76-71. Faultul vine imediat, şi Sergio Rodrighez transformă doar una. Marcelinio Huertas repune total aiurea de la margine iar Madridul măreşte diferenţa cu două libere 79-71. Care s-a dovedit a fi şi scorul final.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)