Suzana Onoca: „Ni s-a făcut o nedreptate la categoria Under 17”

0
Posted June 11, 2013 by Lucian Popa in Baschet

003

de Lucian Popa
În cursul dimineţii de luni în cadrul unei conferinţe de presă Suzana Onaca (foto) antrenoarea junioarelor II de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea proaspăt campioane naţionale a făcut cunoscute unele dintre “secretele succesului”.
Trebuie precizat că deşi există doar un sigur post la catedra de baschet a CSŞ CN „Mihai Eminescu” din Oradea, deşi în urmă cu zece ani erau şase, rezultatele actuale sunt peşte aşteptări. Se lucrează pe bază de voluntariat dar nici voluntariatul astă nu ţine la nesfârşit. Celelalte cinci posturi au fost mutate la liceul pentru a se renunţa la sportul de performanţă şi pentru a se face economii financiare.
Aici trebuie să evidenţiem rezultatele cum ar fi campioane naţionale anul trecut la junioare III, campioane naţionale în acest an la junioare II şi calificate la turneul final la categoria Under 17.
„Pentru noi a fost un titlul câştigat în urma unui traseu dificil în care am început şi am încheiat cu echipa din Craiova. Din păcate la categoria Under 17 nu au putut participa pentru că ne despărţeau doar câteva zile şi oboseala era deja acumulată la finele unui sezon solicitant. Vreau să spun că ni s-a făcut o nedreptate şi că noi am fi sperat la o medalie şi la categoria Under 17. Dar decizia nu ne aparţine. Oricum fetele au avut o comportare meritorie şi au demonstrat că au valoare. Este foarte frumos să câştigi” avea să spună Suzana Onoca.
La rândul său Mirela Casseti, inspector în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor a completat: „De zece ani Oradea nu a mai avut campioane la această categorie de vârstă”.
Două jucătoare importante Timea Peter (MVP-ul competiţiei) şi Maria Ciordaş au făcut parte din cel mai bun cinci al turneului, iar alături de acestea la lot vor mai fi convocate colegele acestora Adelina Şerb ş Diana Moldoveanu.
Pentru Suzana Onaca cea care este antrenorul lotului naţional de junioare Under 16 urmează poate cel mai important examen al carierei. Şi anume participarea cu echipa naţională a României la Campionatul European de baschet Under 16 din perioada 1-11 august în Portugalia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)