Timişoara, eterna poveste fără sfârşit…

1
Posted June 24, 2013 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

vlad

de Vlad Sturz
Timisoara. Un oras de care ma leaga foarte multe amintiri. Unele mai placute, alte nu. Am petrecut 4 ani in facultate in orasul de pe Bega, timp in care mi-am facut timp sa vad o istorie recenta a Timisoarei in fotbal. De la 30.000 de spectatori la Poli – Dinamo la doar 100 la Poli – Muresul Deva, asta in decurs de doar cateva sezoane. M-am reintors acasa inainte de AEK Fulgerul Bragadiru, dar am vazut pe viu Juventusul lui Mutu pe Dan Paltinisanu.
De ce am ales sa povestesc de Poli? Evident dintr-o dorinta de comparatie cu Bihoru’. La meciurile din acest sezon, nu cred ca Dan Paltinisanu a adunat in tribune mai multi spectatori decat la FC Bihor – Petrolul din urma cu 2 sezoane. In conditiile in care in ambele situatii, cele doua echipe luptau pentru promovare. Nu am vazut demult un asemenea dispret al suporterilor pentru aceasta noua echipa a Timisoarei. Nu inteleg lipsa de reactie a autoritatilor de a se apropia de suporteri.
In al doilea rand, vorbim despre performanta. Nu comentez situatia celor de la Corona care au promovat, si sincer cred ca la fel de fulgerator vor si retrograde, ci de cea a timisorenilor. Al doilea an consecutiv au terminat sezonul pe locuri promovabile. E meritul lui Vali Velcea care a reusit sa adune o echipa de jucatori de liga a treia care au facut performanta la Recas si i-a mobilizat pentru primul esalon. Nu cred ca cineva inainte de acest sezon ii cunostea pe Boldea, Pap, Nanu, Seroni, Petrovic, Marovic sau Redjepi. Evident, era nevoie si de un Balace, Nohai, Szekely, Dobricean, Poparadu si mai apoi Ovidiu Petre. Spun aceste lucruri pentru ca in Oradea se intampla acelasi lucru. Intelegerea cu Liberty a luat sfarsit. A venit un antrenor care stie lucra cu tinerii, Ghita Ghit. Se discuta cu jucatori bihoreni experimentati: Mihut, Bundea, Sfarlea, Tegzes, Fildan. De ce FC Bihor nu isi poate propune acelasi lucru ca Timisoara? Si FC Bihor a castigat titlul la junior, si FC Bihor produce talente. De ce sa nu ne propunem promovarea. Daca iti doresti putin, obtii putin. Asa ca, optimist din fire, cred ca FC Bihor va arata bine in acest sezon


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    liviu

    chiar daca ai comparat suporterii bihoreni cu cei timisoreni diferenta e mare….
    Cei din galeria timisoreana (nucelul )s-au dus la ASU, de aceea nu mai sunt prezenti pe Dan Paltinisanu,iar majoritatea suporterilor pasivi nu stiu intre cine sa aleaga ASU sau ACS Recas…….
    Per total insa tot timpul Timisoara a avut galeri+ public fumos de aici si presiunea pt performanta,pe cand la Oradea avem doar public,fara o galerie cu traditie, fara nimic care sa ne diferentieze

Adauga un comentariu


(obligatoriu)