Valer Vancea: „Liga a IV-a Bihor va deveni un campionat interesant”

0
Posted June 29, 2013 by Lucian Popa in Fotbal

005

de Lucian Popa

S-a tras „cortina” peste sezonul 2012-2013 al întrecerilor judeţene la nivel de copii şi seniori organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor. Valer Vancea (foto) preşedintele forului bihorean a făcut o scrută analiză a activităţii AJF-ului. Astfel încă de la început s-a declarat destul de dezamăgit pentru că echipa Kinder Paleu nu a reuşit să promoveze în Liga a III-a.
De asemenea a remarcat faptul că echipa care a ajuns să joace la barajul de promovare a fost decisă abia în ultimele etape ale întrecerii ceea e este un lucru pozitiv.
Aşadar din Liga a IV-a Bihor au retrogradat echipele Cetatea Valea lui Mihai şi Locadin Ţeţchea, Bayer Oradea retrăgându-se din campionat. Au promovat din Liga a V-a CF Bihorul Beiuş, Olimpia Salonta şi CSU Partium Oradea.
Cel mai probabil întrecerea se va relua în perioada 17-18 august cu prima etapă, dar în data de 10 august la avea loc pe Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, Supercupa Bihorului între Kinder Paleu câştigătoarea campionatului şi FC Hidişeul de Sus câştigătoarea Cupei României.
În continuare în Liga a V-a se va reveni la sistemul cu doar două serii şi nu cu trei cum au fost în sezonul precedent şi anume Seriile Nord şi Sud.
Vor exista şi o serie de echipe noi în acest eşalon dar deocamdată nu s-au făcut demersurile pentru înscrieri.
„Pot să spun că a fost un sezon destul de bun. Liga a IV-a Bihor a fost un campionat disputat pe toată durata lui cu echipa foarte bune în fruntea clasamentului. Au existat şi probleme dar acestea au fost sancţionate. Anul viitor până în decembrie toate echipele sunt obligate să aibă la terenuri apă caldă. La Vaşcău există unele probleme cu acest aspect iar CSU Partium nu a anunţat unde va juca. De asemenea în Campionatul Judeţean mai multe echipe au probleme cu vestiarele. Aici vorbim de Finiş, Josani sau Sânicolaul Mare echipe care dacă nu-şi vor rezolva problemele nu vor mai juca acolo. Trebuie să ne respectăm între noi ca adversari şi să respectăm toată lumea competiţia” declara Valer Vancea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)