Ziua şi jucătorul. Vujadin Subotic, noua achiziţie a CSM-ului

0
Posted June 19, 2013 by Lucian Popa in Baschet

vuja
preluare csm oradea.ro
Vujadin Subotic (foto) este unul dintre cele mai sonore nume asociate cu CSM Oradea în istoria de un deceniu a echipei de baschet masculin. Sportivul ex-iugoslav a semnat un acord cu valabilitate pentru sezonul competițional 2013/14.
Născut la 18 decembrie 1981, Subotic este un jucător polivalent, ce poate fi folosit pe pozițiile 3-2. De asemenea, el a jucat de-a lungul carierei pe poziția 1. Măsoară 1.98 metri și este originar din Kotor (Muntenegru). El a debutat în sportul profesionist alăturid e Buducnost Podgorica.
De-a lungul carierei Vujadin a evoluat pentru următoarele echipe: Alba Berlin, New Yorker Phantoms Braunschweig, Steaua Roșie Belgrad (în trei perioade diferite), Union Olimpija Ljubljana, OKK Belgrad, Kervanos AEL Limasol și AEK Larnaca.
În sezonul 2012/13, Subotic a câștigat campionatul Ciprului alături de echipa din Larnaca. El a bifat 24 prezențe și a avut medii de 11.3 puncte, 4.8 recuperări, 1.3 pase decisive, 1.2 intercepții, 1.4 posesii pierdute și procentaje de 49% la aruncările de două puncte, 30% la trei puncte și 72% la linia de pedeapsă pentru un coeficient de 7.0 la eficiență. A petrecut ultimii doi ani la gruparea cipriotă. Aici a fost coleg cu Michael Harrison, fostul jucător al lui CSU Sibiu.
Subotic a jucat la nivel de Euroligă pentru Ljubljana în sezonul 2001/02, pentru ca mai apoi să evolueze în EuroCup pentru Steaua Roșie și Alba Berlin. De asemenea, el are o bogată experiență la nivelul Ligii Adriatice. Printre antrenorii de renume sub comanda cărora a lucrat se evidențiată în mod deosebit Dragan Sakota, unul dintre cei mai mari antrenori ai Serbiei.
Subotic este al 4-lea jucător transferat de CSM Oradea în această vară după Titus Nicoară, Sean Denison și Daniel Tudosă. De asemenea, au fost prelungite contractele jucătorilor William Franklin, Bogdan Țîbîrnă și Daniel Dillon.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)