AJH Bihor a solicitat organizarea Supercupei României la Oradea

0
Posted July 23, 2013 by Lucian Popa in Handbal

hand

de Lucian Popa

Arena „Antonio Alexe” din Oradea ar putea găzdui un alt eveniment major din acest an. Este vorba de Supercupa României la handbal feminin care va opune echipele HCM Baia Mare şi U Jolidon Cluj-Napoca.
Profitând de faptul că, Cristian Gaţu preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH) s-a aflat pentru câteva zile în concediu la Beiuş, Pavel Mercea (foto) preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal (AJH) Bihor a avut o primă discuţie cu primul.
Mercea a solicitat ca Oradea să organizeze evenimentul mult aşteptat în condiţiile în care Biroul Executiv al FRH a decis ca partida să aibă loc în Bucureşti. În cele din urmă nu s-a ajuns la o concluzie finală dar cererea a fost una foarte bună.
„Având în vedere că joacă Baia Mare cu Clujul, cel mai bine era să joace la Oradea la jumătatea distanţei. Cei din Biroul Executiv au hotărât să joace în Bucureşti la cererea Ministerului Tineretului şi Sportului. Eu am dorit să fiu o gazdă primitoare pentru aceste două echipe importante. Mai mult şi Gheorghe Tadici a anunţat că plăcere că va veni la Oradea. erau toate datele în favoarea noastră. Din păcate acum nu îmi rămâne decât să aştept răspunsul fina al lui Gaţu” declara în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Pavel Mercea preşedintele AJH Bihor.
De asemenea o altă discuţie poate cea mai importantă a fost referitoare la organizarea Diviziei A de handbal feminin ediţie 2013-2014. Dacă deja s-a votat un sistem cu două serii, oficialul bihorean a solicitat să se organizeze trei serii pentru a reduce cheltuielile financiare şi a creşte numărul de echipe, acestea urmând a fi împărţite pe criteriu geografic. Discuţia a fost una constructivă şi în cele din urmă se va lua o decizie favorabilă echipelor care nu au fost mulţi bani şi care sunt deacord să aibă parteneri de întrecere cât mai avantajoşi din toate punctele de vedere.
În condiţiile în care vor exista trei serii a cel puţin 12 echipe fiecare în sezonul 2013-2014, HCM Oradea va juca încă din primul sezon în Divizia A, iar în caz contrat cu doar două serii gruparea bihoreană va activa doar în Divizia B sa mai bine spus în Campionatul Judeţean Bihor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)