Cornelia Deiac în finala mondială universitară la lungime

0
Posted July 8, 2013 by Lucian Popa in Atletism

cornelia

de Lucian Popa

Kazanul găzduieşte în aceste zile ediţia a 27-a a Campionatelor Mondiale Universitare la mai multe discipline sportive. Din delegaţia României fac parte mai mulţi sportivi bihoreni legitimaţi la CSM Oradea sau la alte cluburi în ţară sau peste hotare. Dacă la baschet Bogdan Ţibîrnă şi Torok Roland au avut rezultat pozitive cu echipa la atletism lucrurile stau la fel.
Multipla campioană naţională la toate categoriile de vârstă la săritura în lungime, Cornelia Deiac legitimată la CSM Oradea (antrenor Virgil Preda) a reuşit o performanţă notabilă. Acesta s-a calificat în finala probei mondiale universitare în Kazan acolo unde din a treia încercare şi ultima a reuşit o săritură care a măsurat 6,42 m. Ea a fost depăşită în calificări de rusoaicele Sokolova Elena care a sărit 6,70 m şi Daria Klishina care a sărit şi ea 6.48 m. Acesta din urmă este participantă la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.
În finala probei vor concura 13 sportive printre care se mai regăseşte şi românca Mihaela Sandu cu 6,27 m în calificări.
În mod normal cu o evoluţia pozitivă orădeanca Conelia Deiac poate spera la o medalie în condiţiile în care potenţialul ei valoric este unul remarcabil.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)