CSM Oradea şi-a stabilit programul de pregătire şi jocurile amicale

0
Posted July 21, 2013 by Lucian Popa in Baschet

roby

preluare csmoradea.ro

CSM Oradea și-a stabilit programul de pregătire înaintea startului oficial pentru sezonul competițional 2013/14. Aflat în fața unei premiere, participarea în FIBA EuroChallenge, clubul bihorean s-a mișcat foarte repede pe piața transferurilor, definitivându-și lotul de jucători până la încheierea lunii iunie. De asemenea, managementul clubului roș-albastru, în colaborare cu staff-ul tehnic, a pus la punct planul de pregătire al echipei de baschet masculin.
Astfel, reunirea echipei sub comanda lui Cristian Achim a fost programată pentru data de 2 august (vineri). În data de 6 august (marți), CSM Oradea va pleca la Debrecen, pentru un stagiu centralizat de pregătire. În această perioadă jucătorii vor lucra intens pe latura fizică. CSM-ul se întoarce la Debrecen, acolo unde echipa a mai fost în cantonament și în anii precedenți. Revenirea la Oradea este programată pentru data de 17 august.
Pregătirea va continua pe plan local, cu două antrenamente programate zilnic. Astfel, după aproape o lună de pregătiri, pentru jucătorii CSM-ului vor urma partidele de verificare. Întâi se va disputa un meci amical în compania prim-divizionarei Timba Timișoara. Data de disputare a acestui meci va fi anunțată cât de curând.
Ulterior, roș-albaștrii vor participa la trei turnee de pregătire. Acestea au fost programate în așa fel încât jocurile să se desfășoare în zilele de joi, vineri și sâmbătă, în săptămâni consecutive. Iată evenimentele la care CSM Oradea va lua parte în presezon:
– 29/31 august 2013 – Memorialul Elemer Tordai. Adversari: CSU Sibiu (locul 10), BC Mureș (vicecampioana), BCM U Pitești (locul 11).
– 5/7 septembrie 2013 – Memorialul Antonio Alexe. Adversari: Albacomp Szekesfehervar (Ungaria – a câștigat campionatul și cupa în 2013), Marso NYKK Nyiregyhaza (Ungaria, locul 12), BC Mureș.
– 12/14 septembrie 2013 – turneu Nyiregyhaza: Adversari: Marso NYKK Nyiregyhaza, Szolnok Olaj KK (Ungaria – finalistă, Liga Adriatică – locul 13), ACLB Spisska Nova Ves (Slovacia, semifinalistă).
Așadar, un număr total de zece meciuri de verificare. Cinci împotriva unor adversari din România și altele cinci în compania unor echipe din alte campionate (Ungaria și Slovacia).
În perioada 1 august – 15 septembrie, alături de antrenorii Cristian Achim și Călin Pop, în pregătirea corespunzătoare a jucătorilor, un rol important îi va reveni preparatorului fizic Igor Ranisavljev. Alături de echipă va fi și fizioterapeutul Cristian Dan.
Primul meci oficial pentru CSM Oradea în sezonul competițional 2013/14 este programat pentru data de 21 septembrie. Adversar este Concordia Chiajna. Partida contează pentru turul inaugural al Cupei României și va avea loc la Arena Antonio Alexe. Returul este programat pentru 25 septembrie.
Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin va demara pe 28 septembrie, dată la care roș-albaștrii primesc vizita echipei Steaua București.
Primul meci oficial în FIBA EuroChallenge este programat pentru data de 5 noiembrie, la Paks (Ungaria), împotriva lui Atomeromu din localitate.
Între 21 septembrie și 21 decembrie anul curent, CSM Oradea are programate 22 meciuri oficiale: 14 în campionat, 6 în cupele europene și 2 în cupă.
foto: Roby Boros.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)